Dünya Devleri MÜSİAD Fuarında Buluşacak

Dünya Devleri MÜSİAD Fuarında Buluşacak

MÜSİAD- Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl 71 ülkeye ev sahipliği yapacak.





MÜSİAD- Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi ile 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı Ekonomi Bakanlığı'nın katkılarıyla bu yıl 71 ülkeye ev sahipliği yapacak.


International Business Forum (IBF), Türkçe adıyla Uluslararası İş Forumu (IBF) Kongresi,  Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde, yaklaşık 71 ülkeden işadamlarının katılacağı,11-14 Ekim 2012 tarihindeki MÜSİAD fuariyla paralel olarak gerçekleşecek. İstanbul Fuar Merkezi CNR Expo Center'da düzenlenecek olan fuar hakkında bilgi veren Bandırma MÜSİAD Şube Baskanı İhsan Turgut;" Fuarımız bu yıl 5 salonda ve 4 temel sektörde işadamlarını buluşturarak,toplamda ise 45 bin metrekare kapalı alana yayılacaktır. Üyelerimizin birbirlerini tanıması ve ticari işbirliğini geliştirmesi amacıyla, 1993 yılında İzmir'de başlayan MÜSİAD Uluslararası Fuarları, açıldığı günden bugüne kadar toplam 1.314.000 ziyaretçi sayısıyla bir marka haline gelmeyi başararak, MUSİAD Fuarları, halkımızın, iş çevrelerinin ve uluslararası iş âleminin büyük ilgisiyle karşılaşmıştır. Bu sayede, ülkemizde düzenlenen fuarlar içinde, hem ziyaretçi, hem katılımcı firma sayısı, hem de yabancı işadamı ve ziyaretçi açısından en büyük fuarlardan biri olma başarısını göstermiştir.Amacımız daha büyük fuarlar gerçekleştirerek, daha fazla ticaret yapmak, üyelerimizin ve ülkemizin dış ticaretinin artmasına katkıda bulunmak, Türk mallarının tüm dünyaya satılmasına vesile olmaktır"dedi. Fuara, Bandırma`dan Doru Yapı ile Gönen`den Yakar Kardeşler`in katılacağı öğrenildi.

MÜSİAD ÇÖZÜM İÇİN DEVREDE
Bandırma MÜSİAD Başkanı İhsan Turgut ve yönetim kurulu üyeleri,önceki gün  Bursa Hilton Otelde gerçekleşen MÜSİAD 76.Genel İstişare Kurulu toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`le biraraya geldi.
MÜSİAD Bandirma Şubesi, önceki gün Bursa Hilton Otelde gerceklesen 76. MÜSİAD Genel İstişare Kurulu toplantısında Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Fatih Acar`la biraya geldi.Toplantıda Bandırma MÜSİAD adina söz alan Başkan İhsan Turgut, 31 Mayıs 2008'de BAĞ-KUR İrtibat bürosu şeklinde faaliyete girerek,13 Mayıs 2009'dan bu yana SGK Merkezi olarak hizmetine devam eden kurumun, fiziki imkanlarının yetersizliğinden bahsederek,aciliyetle yeni binasına kavuşturulması talebinde bulundu.SGK yetkililerinin değerlendirmeye aldığı yerler ve gelinen son durum hakkında  Bakan Çelik` ve Fatih Acar`a brifing veren İhsan Turgut, aciliyetle Bandırma SGK bürosunda yer temini ve yetki devirlerinin yapılmasını isteyerek, aksi halde Ekim 2012 de  tahsis hakkının kaybedileceğini vurguladı.
Turgut; Kentimizde bulunan yaklaşık 30 bin işçi ve emeklinin SGK kurumundaki yetersizlikten kaynaklanarak, bir imza eksikliği sebebiyle ortaya çıkan, 90 km lik yol serüvenini belirterek, Bandırma merkez ve çevre beldelerimizdeki muhasebecilerin, mali müşavirlerin taleplerinin tam kapasiteyle karşılanamamasını, müteahhitlerimizin dosya kapatma işlemlerindeki git-gel yönlendirmelerinden bezdirilmesi gibi, benzer sorunları aktardı. Bakan Çelik,konuyla yakından ilgilenerek, Bandırma SGK binası için tesbit edilen yerin sorunlarının aciliyetle giderilerek,en geç 1-2 ay içerisinde çözülmesi için,SGK Başkanı Fatih Acar`a talimat verdi.Toplantı sonrası Gala yemeğine katılan,Bandırma MÜSİAD Yönetim kurulu üyeleri çevre il ve ilçelerden gelen Şube ve Belediye Başkanlarıyla görüş alışverişinde bulundular.













Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı