Dünya Genelinde En Çok Takip Edilen Spor Dalları

Dünya Genelinde En Çok Takip Edilen Spor Dalları

Yıl içerisinde en çok tercih edilen ligleri daha yakından inceleyebilirsiniz.

Günlük yaşantımızda takip etmiş olduğumuz ve sürekli olarak yapmış olduğumuz belli başlı aktiviteler bulunmaktadır. Genellikle aktivite açısından film izlemek, kamp yapmak veya piknik yapmak gibi belli başlı aktiviteler bulunmaktadır. Bu aktiviteler haricinde insanların genel anlamda vakit geçirmek için ve egzersiz yapmak için tercih etmiş olduğu aktivitelerden bir tanesi, spor yapmaktır. 

Spor tercih bakımından kişilerin fiziksel vücutlarının elverdiği kadar sınırlarını zorlamış olduğu bir aktivite biçimi olmaktadır. Aktivite bakımından sürekli olarak spor yapan bireyler, daha rahat ve daha konforlu bir hayat yaşayabilmektedir. Genel anlamda bakıldığında, spor çeşitleri birçok farklı alana ayrılmış olsa da, sporu sağlık için yapanların sayısı çok daha fazla olmaktadır. 

Spor çeşitleri arasında birçok farklı çeşit bulunsa da, hem izleyerek hem de yaparak aktivite olarak takip edilebilmektedir. Yapılan sporun eğer ki imkanlarınız dahilinde yapabiliyorsanız, mümkün olduğunca yapabilmeniz sağlığınız için çok daha iyi olacaktır. Genellikle spor çeşitleri arasında birçok farklı spor çeşidi bulunsada, yapılan ve sıkı bir şekilde takip edilen spor dallarından bir tanesi, Futbol olmaktadır.

Futbol

Dünya’nın en çok takip edilen spor çeşitlerinden bir tanesi, Futbol olmaktadır. 2 takım ve 22 oyuncu ile belirli saha çizgisi üzerinde oynanmış olan bu spor dalı, en eski spor dallarından bir tanesi olarak bilinmektedir. Futbol, bir yaşam felsefesi olarak hayatımıza dokunan en önemli spor çeşitleri arasında yer almaktadır. Profesyonel olarak ve amatör olarak çok sık oynanan ve takip edilen futbol, sevilen bir spor dalı olarak bilinmektedir. Spor çeşitleri bakımından en çok takip edilmesinin sebeplerinden bir tanesi, amatör olarak da yaygın bir şekilde takip edilmesidir.

Futbol bir hayat felsefesi olarak tercih edilen ve takip edilen spor dallarından bir tanesi olmaktadır. Futbol oynayan çoğunluğun profesyonel bir yaşantısı olmasa da, amatör olarak yeteneklerini konuşturabileceği bir yer olmaktadır. Futbol oynamanın birçok farklı kuralı olmuş olsa da, amatör oynandığında bu kuralların birçoğu yok sayılmaktadır. Futbolu futbol yapan durumlardan en önemlisi, lig olmaktadır.

Futbol ligi dendiğinde, birçok ülkenin kendine özel olan ligleri ve takımları akla gelmektedir. Futbol ligleri arasında birbirinden farklı ligler bulunmuş olsa da, ligler içerisindeki takımlarda bir o kadar önemli olmaktadır. Takımların lig düzenine göre uygun olarak oynamış olduğu maçlar, heyecan içerisinde oynanan maçlar olmaktadır. Lig usulü oynanan maçların heyecanının üst seviyelerde olmasında ki en temel sebeplerinden bir tanesi, şampiyonluk heyecanı olmaktadır. Lig başlamadan önce hangi takımın şampiyon olacağı, taraftarların iddaa tutuşmasına girmesinin ardından belli olmaktadır. 

Tutmuş olduğu takımların şampiyon olmasını dileyen birçok taraftar, ligin başlamasının ardından heyecan içerisinde maçları kaçırmadan izlemektedir. Futbol ligleri arasında birçok farklı lig ve farklı klasman bulunsa da, dünyanın en çok dikkat çeken liglerini daha yakından inceleyebilirsiniz.

Futbol’da En Çok Dikkat Çeken Ligler 

Futbol denildiği zaman akla birçok farklı lig türü gelebilmektedir. Lig açısından bakıldığında birçok farklı lig bulunsa da, bu liglerin takip edilmesi takımların popülerliğine göre değişmektedir. Dünya bazında bakıldığı zaman birçok farklı lig türü bulunur. Fakat bu ligler arasında bazı ligler yıl içerisinde çok fazla dikkat çekmektedir. Yıl içerisinde en çok tercih edilen ligleri daha yakından inceleyebilirsiniz.

Spor Toto Süper Lig

Futbol ligleri arasında son dönemlerde isminin çokça duyulduğu ve birçok kişinin gözde liglerinden bir tanesi, Spor Toto Süper Lig olmaktadır. Futbol’un en heyecanlı ve en rekabetçi ligleri arasında yer alan Spor Toto, yoğun turnuva katılımı ile birlikte çok fazla tercih edilmektedir. Lig içerisinde toplam 20 takım bulunan ve her takımın diğer rakibi ile iki maç yapmış olduğu bu lig, diğer liglere nazaran daha heyecanlı ve aksiyonlu geçmektedir. Süper Lig, Türkiye’nin en üst ligi olması ile birlikte, şampiyon olan takımın avrupa kupalarına gitmesine hak kazandığı bir lig statüsündedir. 

Spor Toto Süper Lig içerisinde bulunan takımlar birbirinden değerli ve özel takımlardır. genellikle yoğunluk olarak İç Anadolu takımlarının bulunduğu bu lig, birbirinden heyecanlı maçlara sahne almıştır. Süper Lig içerisinde bulunan takımlar arasında son dönemlerin en favori takımlarından bir tanesi, son şampiyon Galatasaray olmaktadır. Avrupa Kupaları’nda ve Süper Lig klasmanında birçok başarı elde etmiş olan Galatasaray, Süper Lig’in son şampiyonu olmuştur. Galatasaray taraftarının takım hakkında ve lig hakkında takip etmiş olduğu detayları, Misli sitesi üzerinden takip etmektedir. Hem maç hakkında, hem de takım hakkında detaylı bilgilerin verilmiş olduğu Misli.com, diğer uygulamalara nazaran daha rahat kullanımından dolayı tercih edilmektedir.

Premier Lig

Lig serüveni bakımından en çok dikkat çeken liglerden bir diğeri ise, Premier Lig olmaktadır. Futbol’un doğduğu yer olarak bilinen İngiltere’nin birinciligi olan bu lig, tüm dünyanın takip etmiş olduğu bir lig olmaktadır. Genellikle futbol takibi yapan kişilerin tercih etmiş olduğu bu lig, diğer avrupa liglerine nazaran daha heyecanlı bir lig olmaktadır. Lig içerisinde bulunan takımların birbirleri ile yapmış olduğu kıyasıya mücadele, dünya’nın hiçbir yerinde görülemeyecek bir mücadeleye sahne olmaktadır.

Premier Lig takımları arasında son şampiyon, ligin en önemli takımlarından bir tanesi olan, Manchester City olmaktadır. Bu yıl güzel bir başarı yakalamış olan Manchester City, Şampiyonlar Ligi kupası ile birlikte, Avrupa’nın en büyüğü olmuştur. Üst üste kazanmış olduğu başarıların ardından adını tüm dünya üzerinde duyurmuştur.

At Yarışı

Spor çeşitleri bakımından dünya genelinde en çok takip edilen sporlardan bir diğeri ise, yarış sporlarından At Yarışı olmaktadır. Yarış sporları tüm dünya genelinde yaygın olarak tercih edilmiş olsa da, şimdilik bakıldığında en çok tercih edilen spor çeşitleri arasında At Yarışı bulunmaktadır. Çok eski zamanlarda taşımacılık ve savaşlarda tercih edilen at ırkları, şimdiki zamanlarda yaygın olarak hobi ve yarışlar da tercih edilmektedir. At Yarışı denildiği zaman akla birçok farklı yer gelmiş olsada, son zamanlarda en çok takip edilen yerlerden bir tanesi, Türkiye olmaktadır. 

At Yarışları’nın ülke bazında bakıldığında en sık takip edildiği yer, Türkiye olmaktadır. Genellikle Türkiye’nin tercih edilmesinde ki en büyük sebeplerinden bir tanesi, yarış hipodromlarının ve tarihin etkisi ile birlikte çok fazla tercih edilmektedir. At Yarışları için birçok ülkede farklı kuruluşlar bulunmaktadır. Türkiye’de yapılan ve düzenlenen yarış organizasyonları sorumlusu, Türkiye Jokey Kulübü olmaktadır. Genellikle halk dilinde bir diğer adı olan Tjk olarak bilinen bu kulüp, Türkiye’de yapılan ve yapılacak olan yarışlardan sorumlu olmaktadır. 

At Yarışlarını takip eden ve takip etmiş olan kişiler için birçok kolaylık sağlamış olan Türkiye Jokey Kulübü, yarış konusunda hassas davranmaktadır. Genellikle at yarışı yapılacağı zaman düzenlemelerin ve bültenlerin güzel bir koordinasyon şeklinde hazırlanması gerekmektedir. Türkiye Jokey Kulübü, hem yarış öncesi hem de yarış sonrası düzenlemeleri açısından birçok konuda hassas davranması üzerine, diğer ülkelere nazaran çok daha fazla dikkat çekmektedir. Düzenlenmiş olan yarışlara gidemeyen kişiler için televizyon kanalı üzerinden kesintisiz bir şekilde yayın yapılmaktadır. 



Anahtar Kelimeler: Dünya Genelinde Takip Edilen Dalları
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı