Dünya Offshore Şampiyonanın 4. ayağı 17-18 Haziran tarihlerinde Erdek`te gerçekleştirilecek..

Dünya Offshore Şampiyonanın 4. ayağı 17-18 Haziran tarihlerinde Erdek`te gerçekleştirilecek..

İstanbul Haliç, Samsun,Adana Ceyhan,Elazığ, Tunceli,Gaziantep, İstanbul Moda,Mersin MTSO, Kahramanmaraş Menzelet`ten sonra Erdek Dünya Offshore Şampiyonasına ev sahipliği yapıyor.

Haliç`te düzenlenen Dünya Offshore Şampiyonası Haliç parkurundan sonra gözler 17-18 Haziran`da yapılacak Erdek yarışlarına çevrildi.
"Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası"nın Adana`daki üçüncü ayağı, 6.yarışın koşulmasıyla tamamlandı. 2009 Dünya Şampiyonu olan Alpay Akdilek-Kerem Tuncer ikilisinden oluşan Stihl teknesi 36.15,171`lik zamanlarıyla bu sezon podyumda ilk birinciliklerini elde ettiler. Şampiyonanın "Adana Valiliği Grand Prix`i" adıyla koşulan bugünkü yarışında Murat Leki - Hamdi Kitapçı`dan oluşan Beşiktaş - Miele takımı ikincilik kürsüsünde 36.29,453`lük zamanlarıyla yer alırken, üçüncülük kupasının sahibi ise dün geçindikleri ciddi kaza sonrasında sabaha kadar çalışarak teknelerini yetiştiren ve 27.07.171`lik dereceye imza atan Saruhan Tan-Kerim Zorlu ikilisinin oldu. Adana ayağının tamamlanmasıyla şampiyonada lider durumda bulunan Beşiktaş-Miele bu kez 7 puan geride yerini GSYİAD-Galatasaray`a (906 puan) bırakırken, Stihl takımı da 697 puanla üçüncü sıraya yerleşti. Seyhan Baraj Gölü`nde gerçekleştirilen şampiyonanın altıncı yarışı 11.00`de sıralama turları ile başladı. Cumartesi sabahı yağan dolunun ardından, yerini güneşli bir havaya bırakan Adana`da dünkü yarışta takla atarak yarış dışı kalan YKM Sport teknesi bugünkü sıralama turlarında 1.44,687`lik zamana imza atarak, ilk sıraya yerleşmişti. Dün ikinci sırada podyum gören Stihl takımı ise 1.44,719`luk dereceyle ikinci, Beşiktaş ise 15 salise gerisinde üçüncü sırada kalkış için yerlerini belirlemişti. İkinci gün 8 teknenin mücadele ettiği parkurda, çok sayıda seyirci göl kenarında yarışmayı izlerken, gün sonundaki ödül töreninde kupaları dereceye giren sporculara, Adana Valisi İlhan Atış, Adana Yelken Kulübü Başkanı Mustafa Tuyan, GOSBF Başkanı Enver Oral ve UIM Komiseri Jean Marie Van Lancker tarafından verildi. Dünyada karbon izini suda silen ilk ve tek şampiyona ünvanını da ilkler hanesine ekleyen İstanbul Offshore Kulübü, Işıklar Holding A.Ş ana sponsorluğunda, Architon, TLS, AnadoluJet, SIF-JCB, Nous, Sonax, Adana Optimum Outlet ve Ravelli`nin destekleri, CMS Medya, Number 1, Powerboats&Yachts, Auto Guide, Home Cinema ve resmi yayıncıları Show TV- SkyTürk ile 2011 sezonuna devam ediyor. Şampiyonanın 4. ayağı 17-18 Haziran tarihlerinde Erdek`te gerçekleştirilecek..


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 27.8 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 25.8 ° / 13.4 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı