Dünyanın en güzel konutlarında demokratikleşme süreci

Dünyanın en güzel konutlarında demokratikleşme süreci

Edincik Toki Işık Pınarı Konutları Boğaziçi AŞ vesayetinden kurtulmak için noter tespitine gidiyor.



Edincik Toki Işık Pınarı Konutları Boğaziçi AŞ vesayetinden kurtulmak için noter tespitine gidiyor.


Edincik
`te yapımı 2007 yılında başlayıp 2009 yılının nisan ayında sahiplerine anahtar teslim edilen Toki konutları o günden bu güne 4 yıldır, Toki`nin yan kuruluşu BOĞAZ İÇİ A.Ş ye devredilmişti.

İlk zamanlar bu devirden haberdar olmayan Toki sakinleri zaman içinde şirketin çevre düzenlemesi, temzilik ve bakım onarım gibi hizmetleri yapmadığı fark edildi.

Meydana gelen arızaları asansörlerin günlerce çalışmaması yangın hidroforlarının sağda solda atılması kömür alımlarında ahbap çavuş ilişkileri içinde yapılması ve site sakinin dikkatinden kaçmadı.

Konut sahipleri problemler hakkında sordukdukları, yada eksiklikleri belirttiğinde tepki ile karşılamaya başlayınca yaşanan toplumsal sorunlara çözüm aramaya başlandı.

Bu ve benzeri sorunların yerinden idaresi için 24 Ocak perşembe günü noter huzurunda kendi yönetimini belirlemek  için ilk adım atan Edincik Işık Pınarı Toki konutları sakinleri
şimdi sabırsızlıkla kendi geleceklerini kendileri yönetme sürecini beklemeye başladı.

Edincik Işık Pınarı Toki Konutları sakinleri 24 Ocak`ta noter tarafından tespit edilecek çoğunluğa göre kendilerine ait sitelerin yönetiminde söz sahibi olacaklar.

24 Ocak`ta noter huzurunda yapılacak tespit sonrası Toki taşeronu Boğaz içi AŞ yi site yönetimi genel kuruluna davet edilerek yeniden yönetim şeklinin belirlenmesi için  tüm konut sahiplerinin 24 Ocak`ta yapılacak noter tespiti için siteye gelmeleri noktasında çağrı yapıldı.

24 Ocak perşembe günü toner huzurunda yapılacak tespit ile  Edincik Işık Pınarı Toki konutları mülkiyet sahipleri gelecekte site yönetiminin kendi içlerinden belirlenmesi noktasında karar vermiş olacaklar.

Bu noktada uzun ve yorucu bir çalışma sonrası yasal mevzuata uygun olarak kendi konutlarının kendileri tarafından yönetilmesini planlayan Toki sakinleri ilk etapta her sitenin konutunda oturan bir temsilcisini belirledi.

Belirlenen bu temsilciler ortak sorunları tespit ederek bir envanterde toplarken, konunun çözümü noktasında hukuksal mevzuatı aşmak için Avukat tutuldu ve süreç başladı.

Şimdi gözler 24 Ocak`ta yapılacak noter onayı ile konut sahiplerinin %51 onayı ile site yönetiminin kendilerine terkedilmesini sağlayarak demokratik genel kurul sürecini başlatmak.

Toplum hareketinin öncüleri  Bogaziçi site idaresinin beklentilere cevap vermediği gibi ihtiyaçlar noktasında yetersiz kaldığı, Zamanla aşınan ortak noktaların bakım ve onarımı, ısınma probleminde yetersiz kalındığı,  çevre düzenlemesi için bir dizi altarnetif proje geliştirerek, kendi sitelerini kendileri yönetmenin demokratik bir hak olduğu gibi hesap verme noktasında da konut sahiplerine karşı sorumlu olacağı belirtilerek bu ortak düşünceye tüm konut sahiplerinin müdail olması istendi.









Fikri
16.01.2013 23:18:51
24 ocakta yapılan toplantıdan sonra öyle veya böyle defolup gideceksiniz ,sülük gibi emdiğiniz yeter artık istenmiyorsunuz

çınar dipli
17.01.2013 03:22:14
Geldikleri gibi giderler, hemde ampullerini toplayarak!...

demokrat
17.01.2013 08:51:48
Toki diye şişirdikleri balon da ellerinde patladı.Yakında sağlık ve eğitim balonları da patlayacak.Uyan ey Şanlı Türk Halkı uyan.Bugün değilse uyanış ne zaman?

Murat
17.01.2013 14:24:55
Darısı Bandırma Kayacık Toki` ye. Biz de bıktık bu Boğaziçi AŞ den.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı