"Dur Madenci, taş ocağı açmak istediğin yer!.."

Gazi Başkan Karakoyun, “Herkes şunu bilsin ki, burada şehit olan son Mehmet’ler yatıyor. Onları mezarları üzerinde kimse taş ocağı işletemez."

Türkiye Harp Malulü Gaziler ve Dul Yetimleri Derneği Bandırma Temsilcisi Ecevit Karakoyun ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Bandırma Şube Başkanı ve bu derneğin yönetim kurulu üyesi Serdar Polat, “Edincik Merası”nın Kurtuluş Savaşı dönemindeki tarihsel sürecine dikkat çektiler.

Aynı zamanda oluşturdukları "Ayyıldıztepe Platformu" ile Şehitler abıdesi ve çevresi için yıllar önce hazırlanan Anıt'ın müştemilatını oluşturan projenin devamını bulup, hayata geçirilmesi noktasında bir dizi diplomasi geliştiren Karakoyun ve Polat, “Meranın da bulunduğu bölgede çok sayıda şehidimizin bulunduğu konusunda uzmanların değerlendirmeleri var. Bırakın bu merada taş ocağı kurulmasını düşünmek bile tarih adına utançtır. Bu bölgenin ‘sit alanı’ kapsamına alınması gerekir” dediler.

Karakoyun ve Polat, geçtiğimiz aylarda burada “harf coğrafyası” kapsamında çalışma yapan harita mühendislerinin şimdilik en az 15-16 şehit mezarı olduğunu belirlediklerini, ekim ayında gerçekleşecek yeni çalışmalar sonucunda şehit mezarı sayısının daha da artabileceğini belirtirken, “Herkes şunu bilsin ki, burada şehit olan son Mehmet’ler yatıyor. Onları mezarları üzerinde kimse taş ocağı kurup işletemez. Edincik merası, Edinciklilerindir ve öyle kalmalıdır” değerlendirmesinde bulundular.   ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: " Madenci ocağı açmak istediğin !.."
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli