Dursun Mirza soruyor “Eti Maden satılabilir mi?”

Dursun Mirza soruyor “Eti Maden satılabilir mi?”

Bandırma Belediyesi’nin önceki başkanı Dursun Mirza, “ETİ MADEN satılabilir mi?” diye sordu.

Bandırma Belediyesi’nin önceki başkanı Dursun Mirza, “ETİ MADEN satılabilir mi?” diye sordu.

Mirza, şu açıklamayı yaptı:

“Geçtiğimiz günlerde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan öncülüğünde, iki ülke yetkilileri işbirliği anlaşmalarını imzaladı.

Meclisteki bütçe görüşmelerinde de CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekilimiz Sayın Ahmet Akın, yaptığı konuşmada, ‘BOTAŞ, Türkiye Petrolleri ve ETİ MADEN’i, Birleşik Arap Emirlikliler ile görüşüyorsunuz’ dedi. Ben de kendisini CHP Balıkesir İl Danışma Kurulu’nda gördüğümde konuyu sordum. ‘Evet, doğrudur, görüşüyorlar’ dedi. ‘Limanların süresini ihalesiz 49 yıla nasıl uzattılarsa, giderayak buralarla ilgili anlaşmalar da yapabilirler’ diye ekledi.

Ben de Bandırma’mız adına endişelendim ve Etibor çalışanları ile birlikte özelleştirmeye karşı yaptığımız eylemler aklıma geldi.

Financial Times Gazetesi, Abu Dabi Kalkınma Holdingi’nin(ADQ) Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi ile yaptığı bir röportajı yayınladı.

Birleşik Arap Emirlikleri devlet yatırımı fonu ADQ Başkanı Muhammed el Suwaidi, ‘Uzun vadeli düşünüldüğünde, TL’nin zayıf olması nedeniyle, Türkiye’de alım yapmak için harika bir zaman olduğunu belirtti.

Türkiye Varlık Fonu’yla, bu fonun kendi portföyünde bulunan bazı şirketler dahil fırsatlar üzerinde görüşmelerin başladığını açıklayan ADQ Başkanı ‘Siz dahil edebilecekleri ya da sizin onlar üzerinden bir platform oluşturup geliştirebileceğiniz, bazı kenarda kalmış varlıkları var’ dedi.

Varlıkların bir kısmı, aşağıdaki tabloda gösterilmiş olup, içinde BOTAŞ, Türkiye Petrolleri ve ETİ MADEN gibi şirketler de var.

Tekrar soruyorum, ETİ MADEN satılabilir mi?”



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı