Dutliman´ın beklentisi

Dutliman´ın beklentisi

Onlarla barınak temizleniyor, Bir Dutliman´ın Balıkçı barınağı temizlenemiyor.

Çoğrafya anlamında bakıldığında Balıkçılık köylerine sahip olmadığı sanılan Bandırma´da Sahil Yenice, Dutliman ve Misakça Balıkçı barınakları ile deniz ürünleri istihsal üretimine katkısı bulunan bu mahallelerimiz, DLH ve Büyükşehir´in gözünden kaçmış olacak ki, Barınak debi derinleştirmesi anlamında her hangi bir tasarrufta bulunulmuyor.

/resimler/2019-5/18/0908274748260.jpg

Bandırma Dutliman Mahallesi Muhtarı Ahmet Arat, Bandırma Manşet´e yaptığı açıklamada tarımsal istihsal anlamında gerekli araziye sahip olmadıklarını, geleceğin tatil köyü olarak görülen mahallelerine sayfiye gözü ile bakan birçok kimsenin arsa satın alarak yazlık yaptığı Dutliman´da Deniz´i kullanarak ekmeğini kazanmak isteyen balıkçılarında, barınak girişinde meydana gelen dolgu nedeni ile sıkıntı yaşandığını açıkladı.

/resimler/2019-5/18/0912400690779.jpg

Dutliman Muhtarı Ahmet Arat, "Denize paralel kısıtlı arazilerde bahçe ürünleri yetiştiriyoruz. Yetersiz olan Kırsal arazilerin bir bölümünde ceviz fidancılığı yapıyoruz, bizim için Balıkçı barınağı çok önemli bir arter, dip dolgusu nedeni ile bir çok tekne barınağa giremiyor, özellikle yaz aylarında yatların girmesini engelleyen barınak içinde dip taraması yapılması elzem oldu." dedi.



Anahtar Kelimeler: Dutliman beklentisi
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı