Düzeltme ve Cevap

Düzeltme ve Cevap

Bandırma Manşet Gazetesi Kent Medya

Firmanızca yayımlanan Bandırma manşet unvanlı yayın organının 05.01.2021 tarihli sayısında “SOS’yal belediyeciliğin kalemini kırdı” başlığı altında yer alan haberde Gönen Belediye Başkanlığı’nca “mahkeme kararının hiçe sayılarak dayatma uygulaması ile kadro tasfiyesine gidildiği, bir personelin işten atılmasına yol açıldığı” iddia edilmiş; Memurlar.net sitesinde 04.01.2021 tarihinde yayımlanan bir haber içerik olarak aynen tekrarlanmıştır.

                Memurlar.net sitesinde yayımlanan haber aynı gün Gönen Belediye Başkanlığı’nca tekzip edilmiş ve bu düzeltme ve cevap metni aynı gün Memurlar.net sitesinde yayımlanmıştır. Buna rağmen tekzip edilmiş haberin içeriğinin bir gün sonra aynen alıntılanarak gazetede ve internet sitesinde haber yapılması ancak kasıtlı, taraflı ve sorumsuz yayıncılık ile açıklanabilir.      

                Gönen Belediye Başkanlığı’nın 2020 yılında sözleşme yenilememe işlemine karşı açılmış olan idari dava sonucu verilen karar uygulanarak ilgili personel işe başlatılmış ve tüm mali-sosyal hakları kendisine ödenmiştir. Sözleşmesi ise 31.12.2020 tarihinde sona ermiştir. Buna rağmen yargı kararının uygulanmamasından ve hiçe sayılmasından söz edilmesi bir yalandan ibarettir.

                Hizmetin gerekleri ve güncel ihtiyaçlar doğrultusunda yeni kadroların açılması veya ihtiyaç kalmayan kadroların kapatılmasına, kadro derece değişikliği yapılmasına karar verme yetkisi, ilgili birimlerden gelen teklif üzerine konuyu görüşecek olan Belediye Meclislerine aittir. Gönen Belediye Meclisi’ne boş kadroların iptali ve dolu kadrolarda derece değişikliği için teklif sunulmuş olup bu konu Gönen Belediye Meclisi’nce görüşülerek çoğunluk oyuyla kabul edilmiştir. Haberde iddia edildiği gibi kadro iptal ve derede değişikliği teklifi bir personele veya kadrosuna yönelik olmayıp kabul kararı da bir kadro yönünden alınmış bir karar değildir.  Haberde adı geçen sendika tarafından olgular çarpıtılarak servis edilmiş, yayın organı tarafından da olayın aslı ve doğruluğu araştırılmadan haberleştirilmiştir.

                CHP li belediye başkanlarının gizli olarak toplandığı ve kararlar aldığı iddiası hayal ürünüdür. Yapılan toplantı Gönen Kaymakamlığı’nın bilgilendirilmesi yolu ile yapılmış olup Gönen Belediye Başkanlığının ve Başkanı sayın İbrahim PALAZ’ın gizli ve örtülü gündemi yoktur.

                Gönen Belediye Başkanlığı, kamusal kaynakların doğru ve yerinde kullanılması yolu ile oluşturulacak istihdamın ve tüm emekçilerin yanındadır.

                Bu düzeltme ve cevap yazımızın 5187 sayılı Basın Kanunu’nu 14. maddesi gereğince ilgili haberin yer aldığı internet sitesinin ve yayın organının aynı sayfa ve sütununda, aynı puntolarla ve aynı şekilde yayımlanmasını, aksi takdirde Basın Kanunu ve diğer mevzuatta öngörülen hukuki yollara başvurulacağı hususunda

                                                                                                                        Bilginizi rica ederim.

                                                                                                                   Hukuk İşleri Müdürlüğü

                                                                                                                 Gönen Belediye Başkanlığı



Anahtar Kelimeler: Düzeltme Cevap
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı