Düzler sahillerinde keyfiyet hat safhada

Düzler sahillerinde keyfiyet hat safhada

Halkın ortak kullanım alanı sahili işgal edenlere kim dur diyecek.
Sit incelemeleri tamamlanıp, yeni imar düzenlemesi ile Erdek`in ikinci Cuğra`sı olmaya nabzet Düzler sahillerinde keyfi işgaller devam ediyor.
Kıyı kenar çizgisi yasası uyarınca Deniz sahillerine 100 mt inşaat yasağı geçmişten gelen ihmaller sonucu, yapılanmayı nerede ise kuma kadar getirirken, kumu vaptedemeyen bazı işgüzarlar çevirdikleri halka açık olma zorunluluğundaki yerlere özel mülkiyet tabelasını asarak vatandaşların yürüme ve gezinti özgürlügünü kısıtlıyor.
Edincik kavşağından, Askeri dinlenme tesislerine kadar yaklaşık 4 km lik sahil bandırda neredeyse vatandaşların gecebileceği tek bir alan yok.
Halka ait alanların tapulu arsa muamelesiyle site emrine kapatılıp, Kapısına Özel mülkiyettir girilemez tabelasını koyanlar ne yazıkki akşam saatlerinde inlerinden çıkarak başka mülkiyetlerin sağladığı imkanlardan istifade ederek yürüyüş parkurlarını istedikleri nokta ile sınırlayabiliyorlar.
Aysan`ın konuya müdahil olması isteniyor
Sit engeli nedeni ile vatandaşların tapulu arsalarına çivi kakamadıkları Düzler`de geçmişin kamusal olanaklarını arkalarına alarak denize kadar apartmanlar, siteler inşa edenler, Hırslarının önünü alamayarak duvarlarını Denize kadar indirmeleri halkın Erdek belediye başkanı Hüseyin Aysan`ın konuya müdahil olmasını istemesine neden oldu.
Bölgenin 1 derece Sit alanından çıkartılarak yeni planlama ile yapılanmanın önü açılıp, Cuğra modeli yürüyüş ve yaşam alanları talebi yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.
Bölge halkının bu talebine olumlu Destek veren belediye başkanı Hüseyin Aysan bilindiği üzre önceki hafta Kyzikos kazı ekibi başkanı Doç.Dr.Nurettin Koçan ile bir araya gelerek, Bursa tabiat varlıkları koruma kuruluna verilmek üzre yeni bir rapor hazırlamasını istemişti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı