Ebedi istirahatgahına defnedildi

Ebedi istirahatgahına defnedildi

105 yıllık çınar, emekli Edebiyat Öğretmeni Kıymet GAZEZ, son yolculuğuna uğurlandı.

Gönen’in değerli büyüğü, 105 yıllık çınar, emekli Edebiyat Öğretmeni Kıymet GAZEZ, son yolculuğuna uğurlandı. Kıymet GAZEZ ’in cenazesi Kurtuluş Mahallesi Örnek Evler Sitesinde bulunan evinin önünde helallik alınmasından sonra Gönen Şehir Mezarlığında kılınan cenaze namazının ardından toprağa verilerek ebedi yolcuğuna uğurlandı.

105 yıllık hayatında 1 Padişah, 12 Cumhurbaşkanı gören, Gönen’in düşman işgalinden kurtuluşuna tanık olan ve işgal yıllarının canlı tanığı olarak katıldığı törenlerde yaşanılan zor günleri aktaran Kıymet Hocamızın son yolculuğuna İlçemiz Kaymakamı Arslan Yurt, Saim Eskioğlu (eski Gönen Kaymakamı (emekli vali) Belediye Başkanı İbrahim PALAZ, Milli Eğitim Müdürü İsmail YILMAZ ve ilçe protokolü de katıldı.

Kaymakam Yurt, “Gönen’i yetiştirdiği değerli büyüklerimizden Kıymet GAZEZ teyzemize son görevimizi yapmak üzere toplanmış bulunuyoruz. Ben Kıymet GAZEZ teyzemizi son on ayda tanıdım. Ama bu süre içerisinde kendisine yaptığım ziyaretlerde ne kadar ülkesini seven, vatanperver ve aynı zamanda Gönen sevdalısı olduğunu gördüm. Kendisinden cumhuriyet öncesi dönemi, o dönemin gelenek ve göreneklerini, Gönen’in işgali, yaşanan acılar ve daha sonra kurtuluş mücadelesi ve o sırada burada yaşananlar, cumhuriyet döneminin ülkemize getirdiği kazanımlar, gerek öğretmen olarak gerek emekli olduktan sonra halkımıza yaptığı hizmetleri kendisinden işittik. Halkımızın da kendisine karşı olan sevgisini biliyoruz. Gönül isterdi ki, daha uzun süre yaşayarak yeni yetişen nesillere daha fazla tecrübelerini aktarabilseydi. Ama Allah’ın takdiri, ömrü bu kadarmış, biz kendisinden razıyız, sizlerin de razı olduğunu düşünüyoruz. İnşallah Allah’ta kendisinden razı olur. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.” Ahmet Kamil Ilgazlı-Gönen



Anahtar Kelimeler: Ebedi istirahatgahına defnedildi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli