Ecdada saygı turları başladı

Ecdada saygı turları başladı

Bandırma belediyesi Çanakkale kültür turlarını yeniden başlattı

Ülkemizin tarihi kültürel ve kahramanlık destanlarıyla tanınmış ili olan Çanakkale, tarihi Gelibolu yarımadası ve şehitlikler turunun kentimizdeki vatandaşlarımız tarafından daha yakından tanınması amacıyla Belediyemiz tarafından başlatılan kültür turları her 15 günde bir devam ediyor.

Çanakkale zaferinin kazanıldığı Gelibolu yarımadasında sürdürülen kültür turları Bereketli ve Doğruca mahallesi sakinlerinden oluşan 42 kişilik gurup ile gerçekleşti.

Dünya tarihinde kahramanlık destanı olarak yerini alan Çanakkale Zaferinin yaşandığı toprakların daha yakından tanınması amacıyla gerçekleştirilen tur kapsamında tarihî topraklarımızda yaşanan kahramanlık hikâyesinin profesyonel tur rehberi aracılığı ile tura katılan vatandaşlarımızla paylaşıldığı gezide duygu dolu anlar yaşandı. Tura katılan mahalle sakinleri kendilerine bu imkanı tanıyan Belediye Başkanı Dursun Mirza´ya teşekkürlerini ilettiler.

Şuana kadar 3000´den fazla Bandırmalı kadınlarımızı Çanakkale gezisine götürdük. Öğrencilerimizi de Eskişehir, Ankara ve Anıtkabir, gezilerine götürdük. Kültür turlarımız yıl boyunca diğer mahallelerimizle devam edecek.

/resimler/2017-8/7/1701197200402.jpg



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli