Edincik önemli bir değerini kaybetti.

Edincik önemli bir değerini kaybetti.

Tarihi Candemirbey konağı tamamen yandı.

Edincik´in kültür turizmine önemli katkı sağlayan Candemirbey konağı akşam saat 23.00 suları elektrik kontağından çıkan yangın sonucu tamamen yandı.

İşletme personelinin ilk müdahalesinin sonuçsuz kaldığı yangın da ahşap yapı çabuk alev aldı.

Büyükşehir İtfaiye amirliğine bağlı Edincik ve Bandırma itfaiyelerinin sündürme çalışmalarına katıldığı yangın sündürüldüğünde neo-klasik butik otel´den geriye bit yığın odun kaldı.

Candemirbey konağı yönetim çevresinden Dr. Abdurrahman Candemir 5 personelin görev yaptığı konakta şans eseri müşteri olmadığını, mutfak çalışmalrının sürdüğü anda üst katta bulunan elektrik panosunda çıkan yangın sonucu elektirklerin kesildiğini, personelin yangını fark edip 5 yangın tüpü ile müdahalesine rağmen başarılı olamadıklarını ifade etti.

Yanıgın başlangıcından bugüne aradan geçen 15 saattir hala yanmayı sürdüren Candemirbey konağı için bir itfaiye sürekli nöbette kaldı. Zaman zaman yeniden alevlenen ahşap yapı nöbetçi itfaiye tarafından söndürülürken bir çok Edincik felaketi sabah gördü.

Edincik halkı, Candemirbey konağının yanarak kül olmasını üzündü ile karşılarken, bir yandanda yaşanan felaketin mevcut yapılardaki güvenlik önleminin arttırılmasına neden olacağı gürüşünde birleşildi.

/resimler/2016-12/31/1527215671743.jpg

 



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı