Edincik, Zeytin ve Zeytinyağları

Edincik, Zeytin ve Zeytinyağları

Edincik, Zeytin ve Zeytin Yağı aile işletmeleri markalaşıyor

Çeşitlilik yönünden ulusal zeytincilik alanında kendi adını taşıyan "Edincik Su Zeytini" diyarı Edincik´te küçük aile işletmeleri marka olmanın peşinde.

Küçük aile işletmelerinin bir biri ardına Bakanlık tescili alarak kendi markalarını yaratması, üründeki çeşitliliğin artmasına neden oldu.

Bu konuda kendisi ile söyleşide bulunduğumuz Edincikli küçük aile işletmeci "Pehlivan Zeytincilik" 2017 hasadında 40 ton salamura ile piyasaya girdiğini açıkladı.

Dededen toruna Zeytinci ailenin 3. kuşak girişimci ismi Hakan Pehlivan, dede vasiyeti Zeytincilik işletmesini marka haline getirirken yağ ve su zeytinini kalibrasyon bazında çeşitlendirerek piyasaya sürdü.

Genç girişimci Hakan Pehlivan erkan hasat yeşil zeytin çeşitlemesi ile başladığı çalışmasını su ve yağ zeytini hasadı ile zirveye taşıyor. Yaklaşık 8 çeşit sınıflandırma ile piyasaya sürülen Pehlivan zeytinleri, yeşil çizme, biberli vs. türlerin yanı sıra su ve yağ zeytinlerinden elde edilen naturel yağlar piyasada yok satıyor.

Hakan Pehlivan, Edincik´in Erdek çıkışında bulunan aile işletmesinde tüketici alışverişi amacı ile parakende satışları için açtığı küçük işyerinde günboyu satış yapıyor.

Pehlivan, Edincik´ten geçen yabancıların büyük rağmet gösterdiği işletmesinde lezzet ve fermantasyonun tadını alan müşterilerinin kendisini telefon ile arayıp, İnternet satışı yapılıp yapılmadığını sorguladıklarını, yakın gelecekte bu talep´e cevap vermek amacı ile internet pazarlamasına geçmek istediğini açıkladı.

Hakan Pehlivan, özellikle su zeytininden bahsederken yağ kalitesinin Zeytinyağ´a 1. sınıf olduğunun altını çizerek bu ürünün çok az yağveren ürün olmasından dolayı normal zeytinyağ´a göre fiyatlandırmasının normalin üzerinde olduğunu söyledi.

Hakan Pehlivan parakende zeytin satışlarının ise 10 tl ile 22 tl arasından değiştiğini, piyasanın orta boy ürüne rağbet gösterdiğini kaydetti.

/resimler/2018-3/12/2328413897150.jpg



Anahtar Kelimeler: Edincik Zeytin Zeytin Yağları
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli