Edincik 2.etap toki konutları kayıtlarına başladı

Edincik 2.etap toki konutları kayıtlarına başladı

Haber/Video Zeki KARADENİZ     Edincik 2.etap toki konutları kayıtlarına başladı

Otantik manzarası nedeni ile Türkiye`nin en güzel konutları olarak tanımlanan Edincik Toki konutları, beklenen ilgi üzerine 2.etap kayıtlarına başlandı.

Edincik Belediye başkanı Mehmet Yağcı Edincik kasabasının gelecekte huzur kent olma onktasında önemli altyapı hizmetleri ile birlikte yaşanabilir bir sosyal çevre yaratma çabası içersinde olduklarını söyledi.

Edincik belediye başkanı Yağcı Toki tarafından Edincik"te yapılan % 100 Erdek Körfezi, % 70 Hem Erdek,Hemde Bandırma körfezi manzaralı toki konutlarına gösterilen ilginin, Kendilerini yeni yerleşim projeleri yaratma konusunda teşvik ettiğini belirterek, Başbakanlık toki başkanlığı ile yapılan protokoller sonucu Bu yaz temeli atılacak50 adet 117m2 ve 87 m2.292 adet olmak üzere toplam 342 adet yeni konut kayıtlarına başladıklarını söyledi.

Başkan Yağcı ilk gün itibari ile 70 kayıt yapılan 2.etap yeni toki konutları için 117 m2 ler 10 bin tl, 87 m2 ler için ise 6 bin tl kayıtpeşinatı alındığını belirterek konutların gelecek yaz teslim edilmesinin planlandığına işaret etti.

Başkan Yağcı 5+1 olarak belirlenen projenin 117 m2 lerin 2 blok, 87 m2 lerin ise 11 bloktan oluşacağını belirterek, Ödeme planının ise konut edindirdirme fonundan ayrılacak kaynak ile 15 yıl"a uzatılacağını söyledi.

Başkan Yağcı 342 konutluk yeni yerleşim alanının Kayalı mahallesinin üst kısmı ile Çamlık evlerinin gün doğusu bölümünde inşa edileceğini belirterek, Manzara yönünden mevcut Toki konutlarına ek olarak yeni projelerin ayni zamanda Kuşcenneti gölü manzarasına da sahip olmacağını söyledi.

 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı