Edincik altına yapılacak Liman tesisi için ÇED toplandı

Edincik altına yapılacak Liman tesisi için ÇED toplandı

Halka açık çevresel bilgilendirme toplantısında iki karşıt görüş tartıştı








Edincik altı olarak tabir edilen Erdek körfezinin bittiği noktada yapılmak istenen Ro-Ro taşımacılığı limanı için Çed toplantısı yapıldı.

Edincik Belediye salonundaki toplantıya proje müdailleri, Balıkesir il Çed temsilcileri, Edincik Belediye başkanı Mehmet Yağcı ve bazı meclis üyeleri yanı sıra vatandaşlar katıldı.

Herzaman olduğu gibi CHP nin Bandırma ve Edincik belde teşkilatlarının karşı görüş olarak savundukları bölgenin ekolojik dengesinin bozulacağı, Kirliliğin artacağı ve bu bölgenin doğal sit alanı olması nedeni ile projenin iptali istendi.
Karşı görüş ileri sürenler ise Liman işletmeciliğinin çevresel olumsuzluğunun sözkonusu olmadığı, Örnek olarak Erdek ilçesinin en önemli yerinde faaliyet gösteren limanın sosyal ve ekonomik hayata sağladığı katkının tartışılamayacağı belirterek, Bu bölgede denize girilen alanında çok uzak olmadığına dikkat çekildi.

Zaman zaman tansiyonun yükseldiği Edincik`te ÇED` e başkanlık eden görevli bunun bir bilgilendirme toplantısı olduğunu, proje hakkında tatmin edici bilgi informasyonunun tam olarak yapılacağını söyledi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı