Edincik, altyapı projesi ihale aşamasında

Edincik, altyapı projesi ihale aşamasında

Çalışmaların tamamlanması ile Edincik'in uzun soluklu altyapı beklentileri hayata geçmiş olacak.

Baski, Edincik’in kentsel değerini arttıracak kanalizasyon, temiz su ve yağmur suyundan oluşan altyapı projesini ihale safhasına taşıdı.

Edincik Muhtarı Kamil Eryılmaz, Bandırma Manşet’e yaptığı açıklamada Balıkesir Büyükşehir, BASKİ daire başkanlığınca ihale aşamasına taşınan altyapı projesinde kanalizasyon, temiz su, yağmur suları ve tüm bu yapılardan kaynaklanan kazılar nedeni ile bozulacak yolların yapılma projesinin ihale aşamasına geldiğini söyledi.

Baski'nin Edincik altyapı projesinde arıtma yok, öncelikle tahliye ve deşarz sistemi ile sınırlı olan proje nihayi noktada çökertme sistemi ile çözümlenecek.

Muhtar Kamil Eryılmaz ayrıca Büyükşehir Baski tarafından, Recep Gencer  Anadolu Endüstri-Teknik Meslek lisesi kavşağından Edincik’e kadar olan 2.200 mt ana karayolu yeniden revize edilerek sağlıklı bir standarda kavuşturulacağı açıkladı.

Edincik çarşısı ve Çınardibinden Erdek'e çıkış Doğalgaz kazısı nedeni ile geçici olarak trafi'e kapatıldı. Araçlar Edincik'ten Erdek'e çıkış noktası olarak mahalle içinde bir üst sokağı kullanmak durumunda kalıyor.

Tolga Tosun’dan Butik Pazar yeri

Edincik Muhtarı Kamil Eryılmaz, günümüzde kırsal mahallelerin dahi çağdaş yaşam standartçı kapsamında bu ihtiyaçlarının karşılandığını, geçte olsa Edincik’in plan ve programa alınmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Muhtar Kamil Eryılmaz, “Sıra Bandırmamızın Belediye Başkanı Sayın Tolga Tosun’da, bilindiği üzere Başkan Tolga Tosun Edincik için butik pazar vaadinde bulunmuştu, bu yoğunluk içinde butik Pazar yerimizde tamamlanırsa kendisine hemşeri mahalle Edincik olarak minnettar kalırız.” Dedi.



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı