Edincik belediyesi manevi mirasa sahip çıkmıştı

Edincik belediyesi manevi mirasa sahip çıkmıştı

Çanakkale Şehidi Mehmet Çavuş anısına yapılan anıt parkın ne suyu, ne lambası kaldı

19 Asır önce Orhan Gazi'nin büyük oğlu, Rumeli fatihi Gazi Süleyman Paşa tarafından zaptedildiği tarihi kaynaklarla belirlenen Osmanlı Kasabası Edincik, Belediyelik Bucak iken önce Belediyelik belde olarak Bandırma'ya bağlı kasaba iken  2014 te uygulamaya konulan Büyükşehir düzenlemesi ile Bandırma'ya bağlı 5500 nüfuslu Edincik Mahallesi oldu.

Edincik Osmanlı'dan günümüze uzanan özelliklerini koruma noktasından yerel belediye olarak elinden geleni yaparken, 2009-2014 yılarında son Belediye Başkanı olarak görev yapan Eğitim kökenli Mehmat Yağcı, Kültür Bakanlığı katkıları ile geçmişi geleceğe taşıyan Osmanlı evlerini özüne uygun tadilat ettirip beldenin önünü açmıştı.

Dönem Başkanı Mehmet Yağcı, Edincik'te dilden dile bir asırlık kahramanlık efsanesi 1915 Çanakkale şehidi Mehmet Çavuş anısına birde havuzlu park yaptırmıştı.

Edincik'e girilişi ardından park kahveleri arasında yolu ikiye bölen küçük orta refüj'e monte edilen 1915 Çanakkale şehidi, Edincik Kahramanı Mehmet Çavuş abıdesi ve abıde üzerine konulan dijital dereceli saat ne yazıkki bugün çalışmıyor.

Edincikli Kahraman Çanakkale Şehidi Mehmet Çavuş anısına düzenlenen havuz'un suyu akmıyor, Işıklandırma yanmıyor, Etrafını süsleyen güller ve çimler geçen yıldan beri budanmayı bekliyor.

İlgililerine duyurulur!...



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı