EDİNCİK ESNAFI KAN AĞLIYOR..

EDİNCİK ESNAFI KAN AĞLIYOR..

Edincik, terk edilmişliğin yalnızlığını yaşıyor.

Kiminin Kadıköy, Kiminin Safranbolu yapacağım dediği, Edincik, Mahalleye dönmekle kalmadı, tecrit edilmiş bir yerleşim yeri olmuştur. Yaptığım ziyarette 2 saatten fazla bulunduğum büfe ve benzeri yerler, siftahsız günlerini geçirmektedir, kan ağlayan esnaf, iktidarın, cambaza bak gündemleri ile ilgilenmekten, siyasi ikballerini dizayn etmekten Vatandaşı ve Esnafı kaderine terk etmiştir ve bunun olumsuz yansımaları tüm şiddeti ile Edincik esnafında ve bir türlü Mahalle demeyi yakıştıramadığım bu eski İlçemizde hissedilmektedir.

Bandırma Belediyesinin burayı canlandırma gibi ne niyeti nede bir hissiyatının olduğu bir emare yoktur, yüzlerce Belediye çalışanın ekonomik anlamda Edincik e katkısı artık kesilmiş, Kahveci esnafı bile veresiye defterini şimdiden doldurmuştur, yani orda yaşayan insanları cebinde çay parası bile yok anlamı taşımaktadır bu manzara. Kendine hayrı olmayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden bir şey beklemek, hayaldir, hele, hele Bandırma ya hizmet için bir şey yapacağına inanmak aptallıktır.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin bu gaflet ve delaletini bertaraf etmek, Bandırma Belediyesine düşmektedir, çözüm merci burasıdır ve işe boşalan Edincik Belediyesinin boş binasını yurt yaparak, öğrenci istihdamı ile Edincik canlandırmalı, seracılık faaliyetlerine uygun tavuk dışkılarını işleyen tesisten elde edilecek sıcak su ile bu girişim gerçekleşmeli ve Bandırma Belediyesi bu konuyu desteklemelidir. Aksakal ın Susurluk’ta mevcut ağırlama tesisleri gibi tesislere sahip olması anca Bandırma Belediyesi nin yatırımcılara çağrı yapması ile gerçekleşebilir ve gerçekleştirilmelidir.

Sözün kısası, Bandırma Belediyesi uyuma, Edincik ve Aksakal`a sahip ÇIK..



hicabiye kutu
26.08.2014 01:13:13
Kaleminize sağlık, her şeyi özetlemişsiniz. Mualesef Edincik yıllardır böyle belediyelikken bile hiçbir gelişme göstermedi. Hele şimdi Balıkesire bağlandı hiçbir hizmet bekleme çok yazık......

  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı