Edincik, mera için toplandı

Edincik, mera için toplandı

6.720.358.66 m2 lik Edincik Merası, birilerinin iştahını kabartıyor

1933 yılında Edincik halkının hayvan otlakıyesi (Mera) olarak kendi paraları ile satın aldıkları, ancak tapusu Edincik Belediyesi adına kayıtlı bulunan 6.720. 358. 66 m' lik Mera'nın büyükşehir yapılanması ile birlikte paylaşılamayan rant merkezi olarak görülmesi Edinciklilerin canını sıktı.

Odaman firması tarafından taş ocağı açmak üzere mal müdürlüğüne talepte bulunduğu iddiası Edincik'te büyük tepki topladı. Konuya ilişkin kamu oyu oluşturmak adına akşam yapılan toplantıda sert üsluplar kullanıldı.

Edincik Muhtarı Kamil Eryılmaz, Hazine kaydına geçen Mera'nın önümüzdeki günler taş ocağı  talebi görüşülmek üzere il Tarım müdürlüğü komisyonunda görüşmeye açılacağı, bu nedenle ÇSK lı tüm Edinciklilerin, meraya sahip çıkması adına imza kampanyasına katılmasını istedi.

CHP Bandırma ilçe Başkanı Dr. Selim Panç Edincik merasının Edincik'e kalması için gerekirse otobüsler dolusu Balıkesir'e giderek komisyon toplantısının yapılacağı İl tarım müdürlüğü önünde eyleme hazır olduklarını açıkladı.

Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun ise Edincik merasının geçmişten günümüze dek, geçirdiği evrimleri anlayarak gelinen noktada Mera'nın Edincik'e kalmak üzere Bandırma Belediyesine kazandırma çabalarının yargı nezdinde mücadelelerinin sürdüğünü söyledi.

Toplantıda spontane katılan eski milletvekili Öztaylan ise Edincik merasının iki melediye arasında paylaşılamayan bir rant bölgesi olduğunu iddia etti.

Öztaylan, bu konuda siyaset yapmak istemediğini, çünkü bundan sonra ne milletvekilliği, ne belediye başkanlığı, nede Muhtarlık katında hiçbir yere aday olmuyacağını vurgulayarak, Edincik merasının hazineye geçmesini dönemin valisinden kendinin talep ettiğini açıkladı.

Öztaylan, Edincik Merasının Edinciklilerin hayvancılık yapmalarını sürekli kılacak en uygun yapının, 6.720 dönümlük mera'nın hazineye kayıtlı olmasını, daha sonra ise mera ıslah projesi ile mera'ya hukuki işlevsellik kazandırılmasından geçtiğini vurguladı.

Öztaylan'ın Edincik merasını akıbeti noktasında yapılan taş ocağı başvurusunu ise bir CHP li'nin yaptığını vurguluyarak, bu konuda isim zikretmek istemediğini, bunu herkesin tahmin edebileceği imasında bulundu.

Edincik'teki mera toplantısında bazı Edinciklilerin yanı sıra Belediye Başkan yardımcısı Ozan Onur, Kent Konseyi Başkanı Dr. Murat Ergöz, İyi parti ileç Başkanı Necmi Sert, Gelecek Partisi ilçe Başkanı Burhan Deniz'de söz aldı.



Anahtar Kelimeler: Edincik toplandı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı