Edincik Toki`den sevindirici haber

Edincik Toki`den sevindirici haber

Yapılan temaslar sonucu inşaatlara yeniden başlanıp bir ay gecikme ile teslim edilecek



Edincikteki ikinci etap TOKİ evlerinin yapım çalışmaları sürecek.




Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Beldelerine daha önce Toplu Konut İdaresi(TOKİ) tarafından yaptırılan 342 konutun kısa sürede satıldığına dikkati çekerken, şunları söyledi:

Daha sonra, 550 kişiden yeni talep gelince belediye olarak 1/1000 ve 1/5000'lik plânlarını hazırladığımız bölgeye ikinci konutların yapımı için TOKİ'ye yaptığımız başvuru olumlu karşılandı. TOKİ'nin, 312 yeni konut yapım çalışmaları sürerken mütaahhit`in iflası ile çalışmalara ara verildi.
Bu noktada gerek toki idaresi, gerek mütahhit inta inşaat ve siyasilerimiz ile yaptığımız görüşmeler olumlu sonuç veriyor. Çalışmaların yeniden başlayarak konutların süresinde teslimi için elimizden geleni yapıyoruz.``dedi


Tarihi evler konusu

Edincik'teki tarihi evlerin restorasyonu konusuyla da yakından ilgilendiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Yağcı, şu bilgiyi verdi:

Balıkesir Valiliği, ilk aşamada beldemizdeki 12 tarihi evin restorasyonu için proje çizim bedeli olarak 168 bin lira verdi. Beldemizdeki diğer tarihi evlerin restorasyon plânları için toplam 570 bin lira gerekiyor. Bu evlerin restorasyonuna büyük önem veriyoruz. Kısa süre içinde ilk etapta 12 evin restorasyon çalışmalarını başlatmak istiyoruz.”









Cemal Gür
8.02.2013 08:59:39
Tebrikler başkan, bu işi de azminle başardın. Sen bi işe el attın mı o iş mutlaka oluyor.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli