Edincikspor kupasını 3 puanla taçlandırdı

Edincikspor kupasını 3 puanla taçlandırdı

Süper ligin yeni ekibi Edincikspor Gömeçspor karşılaşmasına çıkarken geçen yılın kupasını aldı.Ardından oynadığı karşılaşmayı 3-2 kazandı






Geçtiğimiz yıl 1.amatör kümenin şampiyonu Edincikspor uzun yıllardan sonra yeniden döndüğü süper ligde ilk haftayı Altınoluk deplasmanında yenilgi ile kapatırken bugün Sanayi sahasında konuk ettiği Gömeçspor`u 3-2 yenmeyi başardı.

Edincikspor`un kupasını ASKF yönetim kurulu üyesi Ertunç İşbay verdi.
Kupa törenine katılan Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı sportif etkinlikleri yerel yönetim olarak herzaman desteklediklerini, Yeşil Siyahlı ekipten bu sezonda başarılı maçlar beklediğini söyledi.

ASKF yönetim kurulu üyesi Ertunç İşbay ise fair play kurallarının uygulanma noktasında tüm takımlardan ayni anlayışı beklediklerini Edincikspor`u da geçtiğimiz yıl elde ettiği başarısından dolayı kutladığını söyledi.

Edincikspor süper ligde saha ve seyirci avantajını iyi kullanmak, neticeyi lehine çevirmek noktasındaki düşüncesi karşılaşmanın ilk dakikalarında Gömeçspor`un kazandığı penaltı ile  demoralize oldu.

Gömeçspor`un ilk dakika penaltısını santrafor Özcan kullandı.
Yeşil Siyahlı takımın kalecisi Fatih Özcan`ın vuruşunu nefis bir reflesk ile dışarı atarken Edincikspor`a büyük moral kazandırdı.

Bu moralle rakip ceza alanında gol arayan Edincik amacına 5. dakikada Önder ile ulaştı 1-0.
Edincikspor üst üste kazandığı moral hareketleri sonrası rakip Gömeç`i kendi yarı alanına hapsetti.
Bu arada Gömeçspor`un 2.numaralı oyuncusu Emrah Edincikspor taraftarı ile diyaloğa girince tartışmalar yaşandı.

Olayların büyümemesi için çevik kuvvet müdahalede bulundu.

Üst üste gelen akınlar golcü Önder`in 17 dakikada kendi ve takımı adına 2.golü bulmasına neden oldu.

Karşılaşmanın çeyrek bölümünde iki raklı skoru yakalayan Edincik galibiyetin rehavetine kapılınca 17.dakikada Ertan`ın golü ile sarsıldı 2-1.

Nitekim bu anlardaki demorolize durum rakibin saldırmasına neden oldu. karşılaşmanın 31 .dakikasında yine Ertan vardı. Ertan`da Edincikspor`lu golcü Önder gibi kendi ve takımı adına 2.golünü kaydederek skoru 2-2 yaptı.

Avantajlarını bir bir kaybeden Edincik ilk devreyi 2-2 berabere kapatmanın moralsizliği içinde  2 yarıya başlarken ilk dakikalardaki spring`i yakaladı ve 48.dakikada Onur maçın skorunu belirleyen golü kaydetti 3-2.


EDİNCİKSPOR  3 GÖMEÇSPOR 2

Saha: Sanayi

Hakemler:
Turan Akbaş *** Ramazan Kızıl *** Mehmet Bilgi Medeni ***

Edincikspor:
Fatih ** Tugay *(Serhat**) Çağatay **(Serdar*) Tamer *** Alican *** Mert *** Uğur *** Tahir*** Önder Faik*** Onur *** Emre *

Gömeçspor: Güven * Emrah ** Oğuzcan ** Volkan * Fırat * Caner ** Uğur ** Kemal ** Ertan Gazi ***(Gökhan**) Özcan ** Okay *

Sarıkartlar: Fatih (Edincikspor) 
Kırmızı Kartlar: Onur (Edincikspor) Oğuzcan (Gömeçspor)
Goller: Dk. 5 ve 13 Önder- Dk.48 Onur (Edincikspor) Dk. 17 ve 31 Ertan Gömeçspor)





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli