Edincik´te 3 aday yarışacak

Edincik´te 3 aday yarışacak

Muhtar Sivalı´nın rakipleri Turhan Tura ile Kamil Eryılmaz

Tarihi Osmanlı Kasabası Edincik, Belde ile birlikte 5 Mahalle, 5 Muhtarlık statüsünü kaybetmesi ardından 2014 Mahalli seçimlerinde tek mahalle, tek muhtarlık olarak gidilen seçimleri Ahmet Sivaslı kazanmıştı.

Aradan geçen beş yıl sonra aynı zamanda Esnaf Odası ve Esnak Kredi Kefalet Kooperatifi olan Ahmet Sivaslı´nın karşısına bu kez 2 rakip çıktı. Eski Edincik Zabıta Komiseri Turhan Tura 35 yılık Belediye zabıtalığından emekli olması ile birlikte "Hizmette sınır yoktur." diyerek muhtarlığa adaylığını koydu.

Sivaslı´nın 2. rakibi ise en az Turhan Tura kadar iddialı bir isim, AK Parti Bandırma Belediyesi Meclis üyesi Kamil Eryılmaz 31 Mart´ta sona erecek Meclis´teki görevine yeniden aday olmayı düşünmediğini, Muhtar olarak Edincik Merkezinde hizmet vermek istediğini vurgulayarak, "Edincik´in daha fazla hizmey kaybına tahammülü yok, Muhtarlığa seçildiğim takdirde siyasi nüfusumu da kullanarak Doğal gaz´ı Edincik´e getireceğim." dedi.

/resimler/2019-1/20/2134509250613.jpg

Edincik´te yaşanan Muhtarlık yarışı zaman zaman tatlı esprilere neden oluyor, konum dalayısı ile Zeytin Kooperatifi genel kurulunda protokol´de yer alan Muhtar Ahmet Sivaslı´nın önünden sık sık geçerek pskolejik alarji yaratan Eski Zabıta Müdürü Turhan Tura gözlerini rakibinin gözlerine dikerken, Muhtar Ahmet Sivaslı bu resti SEIKO ya bakarak zaman arayına bıraktı.



Anahtar Kelimeler: Edincik aday yarışacak
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli