Edincik´te sokak çeşmeleri akmıyor

Edincik´te sokak çeşmeleri akmıyor

Edinciklilerin kendi imkanları ile yapıp Kapıdağ kaynak suyunu bağladıkları sokak çeşmeleri suya hasret

Serhat diyarı güzel Edincik´te tarihi evleri, dar kaldırım sokakları, eşzin körfez manzarası ile örtüşen hayrat çeşmelerinden artık su akmıyor.

Bir çok tarihi çeşmeye ek olarak dönemin Edincik belediye başkanı Fevzi İpek´in her mahalle ve sokağa ayrı olmak üzere, hayrat yöntemi ile hayırsever Edinciklilere 22 ayrı noktaya yaptırıp, içlerine tapulu kapıdağ kaynaklarından yeni ishale hattı çektidiği çeşmeler ne yazıkki artık akmıyor.

/resimler/2018-9/24/1707234261000.jpg

Balıkesir´in bütün şehir uygulamasına geçmesi ile su-kanal işlerinin (BASKİ)ye devir edilmesi, haklı olarak uygulamanın başladığı 4,5 yıldır bu kurumun su ve kanalizasyon noktasında aksayan işleri onarması gerekiyordu.

Tarihi Osmanlı kasabası Edincik, Bütünşehir uygulaması ile hem belediyesini kaybetti, hemde hizmet beklentisini.

Sokaklarındaki hayrat çeşmeleri akmayan Edincikliler, her cuma sularının akması için dua ederken Mahallede şişelenmiş marka su satışlarında patlama oldu.

AK Partili Meclis üyesi Kamil Eryılmaz´a konuyu aktaran Edincikliler siyasi kanaldan yapılacak takiple tatlı su çeşmelerinin akacağı günü sabırsızlıkla bekliyorlar.

/resimler/2018-9/24/1721440684243.jpg



uyan
25.09.2018 09:02:00
1950 yılında kazma ile kapıdağından gelen tatlı su değişik zamanlarda hat üzerindeki arızaları belde belediyesi temir tamir edip tekrar eski haline getiriyordu, ama ne olduysa Büyükşehir kanunu çıkınca oldu,edincikte 1950 den beri akan sokak çeşmeleri baski´nin umursamazlığı sayesinde üç akan sular bir gün akmamakta tabi bunun yanında aynı umursamazlığı Balıkesir Toplu Taşıma da görüyoruz bandırmanın her mahallesinin otobüsleri sanki edincik bandırmanın mahallesi değilmiş gibi halen bandırma merkeze girememekte bunun yanında Edincik mallarını yok pahasına satıp Edincik´e hiç hizmet vermeyen Bandırma Belediyesi de masum değil

  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli