Edincik´te tanıtım ve sertifika töreni

Edincik´te tanıtım ve sertifika töreni

?Memleket meselesinin tek çözümü istihdam ve kalifiye eleman?

Edincik Recep Gençer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü´nün, Güney Marmara Kalkınma Ajansı(GMKA) sponsorluğunda gerçekleştirdiği ?Memleket meselesinin tek çözümü istihdam ve kalifiye eleman? projesinin tanıtımı ve sertifika töreni yapıldı.

/resimler/2019-1/16/1632286423980.jpg

Okulun spor salonunda gerçekleşen törende ilk konuşmayı okul müdürü Levent Barbaros yaptı. Barbaros, şu bilgiyi verdi:

?2018 yılında mesleki eğitimin güçlendirilmesi ve bölgemiz sanayisinde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücü ihtiyacına katkı sağlanması amacıyla okulumuz tarafından Güney Marmara Kalkınma Ajansı´na iki ayrı proje sunulmuştur. 339 bin ve 370 bin lira bütçeli her iki projemiz de Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda gerekli puanları alarak başarılı bulunmuş, ancak aynı kurumdan sadece bir projenin destek alabilmesi nedeniyle bugün tanıtımını yapacağımız projelerimiz mali olarak desteklenmiştir. 2016 yılı içinde, ?Kimya teknolojileri alanı´ tamamen yenilenerek 3 adet modern laboratuvar kazandırılmış, sonrasında bu laboratuvarlarda geliştirilebilecek ürünlerin AR-GE çalışmaları alan öğretmenlerimiz tarafından yürütülmüştür. Döner sermaye işletmemiz kurularak, üretim atölyesinin yasal mevzuata uygun olarak hazırlık çalışmaları sürerken, AR-GE çalışmaları tamamlanan ürünlerimizin üretilmesi için Sanayi Bakanlığı´ndan yasal izinler alınmıştır. Üretimi yapılmakta olan temizlik ve kozmetik ürünlerimiz, okulumuz adına 10 yıl süreyle tescillenen R&G markası ile satışa sunulmuştur. Üretimini yaptığımız çamaşır suyu, yüzey temizleyici, wc banyo temizleyici, kireç çözücü, köpük sabun, sıvı sabun, bulaşık deterjanı gibi ürünlerin, periyodik kalite kontrollerinin yapılması için gereken analiz laboratuvarı bu projenin ana çıkış noktasıdır. Proje hazırlık aşamasında çevre işletmelerle işbirliği yapılarak, bölgesel düzeyde ihtiyaç duyulan kimyasal analizler belirlenmiştir. Bölgesel ihtiyaca yönelik olarak öğrencilerimizin modern analiz teknikleri ile eğitim alması ve çevre işletmelerde çalışan personelin yetiştirilmesi, dolayısıyla mesleki eğitimin geliştirilmesi bu projenin asıl amacıdır. Proje kapsamında, kimya analiz laboratuvarının alt yapısı hazırlanarak 245 bin liralık 26 adet ileri teknolojiye sahip analiz cihazı alınmıştır. İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile işbirliği yapılarak bugüne kadar toplam 48 öğrenci, kimya analiz laboratuvarımızda eğitim görmüş ve sertifika almaya hak kazanmıştır. Bundan sonra da okulumuzda eğitim gören öğrencilerimiz, analiz cihazlarını kullanma becerisine sahip şekilde mezun olarak iş yaşamına önemli katkılar sağlayacaklardır. Çevre işyerlerinde çalışan teknik personelin ve iş arayan kişilerin niteliğinin artırılmasına yönelik sertifika programları sürecektir. İleriki dönemde akreditasyon belgesinin alınarak, bölgemizde ihtiyaç duyulan analizlerin AR-GE çalışmalarının okulumuzda yapılması ve bu sayede döner sermaye gelirlerinin artırılması hedeflenmektedir.?

/resimler/2019-1/16/1633113613798.jpg

Ardından konuşan Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, eğitim-öğretimi sadece akademik başarı olarak düşünmediklerine dikkati çekerek, ?Tabii ki doktor, mühendis, avukat ihtiyacımız var ama o kadar da bazılarının ?ara eleman´, benim ?aranan eleman´ dediğimiz meslek okulları mezunlarına da bir o kadar ihtiyaç bulunuyor. Siz, bu okuldan yetişen öğrencilerin, gelecekte Bandırma´nın yıldızı olacağınıza inanıyorum? dedi.

/resimler/2019-1/16/1633270178928.jpg

Kaymakam Günhan Yazar da konuşmasında, meslek okullarının, son yıllarda eski havasından uzak olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

?Ancak şimdi Milli Eğitim Bakanlığımızın da çabalarıyla meslek okullarımıza yeniden önem verilmeye başlandı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı´nın katkılarıyla gerçekleşen bu projeyi de çok önemsiyoruz. Recep Gençer Lisemizin de son yıllardaki başarısını takdirle karşılıyoruz.?

/resimler/2019-1/16/1633437519344.jpg

Öğrencilerin yanı sıra kalabalık bir topluluğun izlediği törende daha sonra projeye ekonomik destek veren Bandırma Ticaret Borsası ve işadamı Bora Öziş´e plaketleri verildi. Borsanın plaketini yönetim kurulu üyesi Ahmet Toygun aldı.

/resimler/2019-1/16/1633591894434.jpg

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan´ın da katıldığı törende proje kapsamında eğitim alan öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından ?Kimya analiz laboratuvarı? açıldı.  Önder BALIKÇI

/resimler/2019-1/16/1634167368734.jpg



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli