Edincik`te çevre problemine köklü çözüm

Edincik`te çevre problemine köklü çözüm

Başkan Yağcı,Almanya`dan Müjdeli haberlerle döndü



Edincik`in özlem ve  beklentisi çevre konusunda köklü çözüm üretecek Biyogaz tesisinin yerinde incelemek üzere Almanya`ya giden Başkan Mehmet Yağcı müjdeli haberlerle döndü.

Almanya setehati öncesinde önemli bir operasyon geçirerek anjio olan Başkan Yağcı, Almanya seyehatinde karşılaştığı olumlu izlenimler nedeniyle sağlığında da o denli iyileşme yaşadı.
Başkan Yağcı Edincikte kurulacak yeni Biyogaz tesisinin Telko Enerji Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılacağını Almanya seyehatinde firmanın mevcut faaliyette bulunan tesislerini gezdiklerini söyledi.

Edincik`e kuracak biyogaz tesisinin temelini 24 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenecek bir törenle atacağı kaydedeb Başkan Yağcı, Biyogaz tesisinin belde sınırları içersinde toplam 48 dönüm alan üzerine kurulacağını söyledi.

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, 24 Mayıs 2013 ta temeli atılacak biyogaz tesisin Edincikte bulunan tavukhane atıklarından biyogaz elde ederek elektrik üretimi ve organik gübre üretecektir. Biyogaz tesisi 3,21 MW'lık elektrik enerjisi üretim kapasitesi ile ülkenin en büyük biyogaz tesisi olacak”dedi.

2014 yılı içerisinde bitirilmesi ön görülen tesislerde biyogazın jeneratörlerde yakılması sonucunda yıllık 21.840.000KWh elektrik enerjisi üretileceğini kaydeden Yağcı, Üretilecek enerji, şebekeye verilecektir. Proje tam kapasite ile çalıştığında yaklaşık 50.000 ton karbondioksit(CO2) eşdeğeri sera gazı salımı engellenmiş olacaktır.” şeklinde konuştu. Yağcı,projenin yatırım maliyetinin ise 9 milyon 700 bin avro olduğunu sözlerine ekledi.

Başkan Yağcı Tarihi kentler üyesi olan Edincik`te anıtlar kurulu tarafından koruma altında bulunan bir sokağın proje kapsamında restorasyonu gerçekleşmesinden sonra diğer tarihi evlerin restorasyonu içinde proje üretilip %50 si karşılıksız %50 si uzun vadeli tadilat kredisi sağlanacağını söyledi.

Başkan Mehmet Yağcı Edincik`in gündemdeki beklentilerini çözüme kavuşturmanın sevinci içinde, yapımı durdurulan  2. Etap Toki inşaatları içinde olumlu gelişmeler bulunduğunu söyledi.

Yağcı konuya ilişkin yaptığı temaslar sonucu Müteahhidin iyi niyet çerçevesinde inşaatları tamamlayacağını söyledi.








ilker türkoglu
21.05.2013 11:03:49
Helal sana hocam inşallah sen Edinciğe yeni bir rüzgar vereceksin. Edincik köy olmaktan kurtulsun artık. yeni istihdam alanları lazım.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı