Edincik'te kazı işkencesi

Edincik

Tarihi Osmanlı kasabası Edincik, Doğalgaz nimetine kavuşma sevinci, öncesi yağan yağmurlar nedeni ile çamur işkencesi yaşıyor.

Doğalgaz ile yaşamsal standartını yükseltmek beklentisi içindeki Edincik, önce projenin uygulamaya alınması ile sevindi, ardından doğalgaz boruları beldeye nakledilmesi ile sevinde, ardından doğalgaz hatlarının döşenmesi için sokak ve caddelerin kazılmasına sevinmişti.

Kazılan sokakların yaza kalıp, toz toprak ortamı yaşanmaması için çalışmalara hız veren proje müteahhiti, çalışmalara tam yoğunluk kazandırmıştı ki, yağmurlar başladı.

Yaklaşık 2 gündür devam eden yağışlar, Edincik Doğalgaz boru hattı projesini olumsuz etkiledi, toza, toprağa kalmak istenmeyen çalışmalar yağış nedeni ile beldenin çamur dünyasına dönmesine neden oldu.

Edincik Muhtarı Kamil Eryılmaz çalışmaların yağmur ve çamura isabet etmesinin şanssızlık olduğunu vurgulayarak, "Doğalgaz Edincik'in yaşamsal ritmine ivme kazandıracak bir proje, Doğalgaz'ın tamamlanması ile tarihi dokunun geçmişi geleceğe taşıyan otantik atmosferi, huzurlu yaşam sürmek isteyen vatandaşların vazgeçilmez adresi olacak, Edincik Bandırma'nın yoğunluğundan kurtulmak ve huzur arayanların ikamet etmek istedikleri mahalle olacak. Sadece bilginiz olsun istedik şu anda doğalgaz çalışması devam ediyor gördüğünüz 90 cm.olan ana hat dağıtım yapacak olan 60 cm lik hat (Edincik'e verilecek hat) Bundan sonraki hedefimiz Recep Gencer lisesi Edincik arası yolun yapımı. Projeleri hazır olan kapalı pazar yerimiz yapımı. Yine şu anda ihale aşamasında olan belkide 70-80 yıllık alt yapımızın (kanal-temiz su-yağmur suyu) yapımı tüm hızı ile sürüyor. " dedi.



Anahtar Kelimeler: Edincik' işkencesi
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı