Edincik'te Kurtuluş konseri

Edincik

Bandırmalı sanatçı İlksen Kodal 18 Eylül Edincik kurtuluş konserinde sahne alacak

Bandırmalı ses sanatçısı-müzik öğretmeni İlksen Kodal, Edincik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yılında, Edincik’te konser verecek.

Bandırma Belediyesi 100. yıl etkinlikleri kapsamındaki konser, Edincik’in kurtuluşunun 100. yılı olan 18 Eylül Pazar akşamı, Edincik Şehit Pilot Cemil Kaya meydanında, saat 20.30’da başlayacak. Konserde sanatçıya Erman Türkeli Ensemble topluluğu eşlik edecek.

İLKSEN KODAL KİMDİR

1973 yılında, Bandırma’da doğan İlksen Kodal, Vecihibey İlkokulu, Bandırma Ortaokulu ve Şehit Mehmet Günenç Lisesi’nden mezun oldu.

Ortaokul yıllarında, müzik öğretmeninin keşfetmesiyle İstanbul Üniversitesi Yarı Zamanlı Çocuk Konservatuvarı’nı kazanarak, altı ay ses ve kulak eğitimini sürdürdü.

Lise yıllarında, Bandırma Musiki Cemiyeti’nin en genç üyesi olarak ses ve keman branşlarında Türk Müziği eğitimlerine başlayan Kodal, 1995 yılında, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Temel Bilimler Bölümü’nden mezun oldu. İlksen Kodal, halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde, “Eğitim Kurumları İşletmeciliği” branşında yüksek lisans eğitimini ve Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nın “Türk Müziği” programında ikinci yüksek lisans eğitimini sürdürüyor.

2004 yılında, Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altında müzik öğretmenliğine başlayan Kodal, halen İstanbul Milli Eğitim İl Müdürlüğü’ne bağlı olan Öğretmen Akademileri ve Müzik Akademisi’nin koordinatörlüğünü yürütüyor.

Sayısız okul marşı, çocuk şarkısı ve şarkı besteleyen sanatçı, okul koroları, yaylı sazlar ve çocuk orkestraları, okul marşları, çocuk şarkıları söz ve beste çalışmaları, veli koroları, sivil toplum kuruluşları ortakları ile birçok değerli projede yer aldı. Ulusal ve uluslararası birçok projeyi yürüten ve mesleki kariyerinde birçok ödülün sahibi olan İlksen Kodal, evli ve bir çocuk annesi.

BANDIRMA KONSERİ ERTELENMİŞTİ

Kodal’ın, geçtiğimiz haziran ayında yapılan “31. Uluslararası Bandırma Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivali”nde vereceği konser ise şehitlerimiz nedeniyle ertelenmişti.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Edincik' Kurtuluş konseri
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı