Edincik'te MASKE farkındalığı

Edincik

Edincik'te Pandemi sürecinde MASKE takılmasına farkındalık oluşturması için Zeytin toplayan kadın ve adam heykellerine MASKE takıldı.

Bandırma Belediyesi tarafından 2015 yılında önceki Başkan Dursun Mirza zamanında Edincik Çarşı Cami Meydanı’nda yaptırılan “ Zeytin Toplayan Köylüler” heykeline maske giydirildi.

 Edincik’i simgeleyecek olan heykel zeytin döken adam ve zeytin toplayan kadından oluşuyor. Yapıldığı yıldan beri büyük ilgi çeken heykel, meraklılar tarafından fotoğrafı çekiliyor, araçlarıyla önünden geçenler durup bakıp öyle geçiyorlar. Şimdi ise; heykeldeki zeytin döken adam ile zeytin toplayan kadın heykelini maskeli görenler bir an şaşırdıktan sonra “maske” hatırasına ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmeden edemiyorlar.

 Yaklaşık 70 günden beri dünyayı kasıp kavuran korona virüsü nedeniyle korunma tedbirlerin başında gelen maske ve sosyal mesafe konusunda çoğunlukla uyulduğu görülen Edincik mahallesindeki Edincikliler maskenin ne kadar önemli olduğunu anlatmak için “Zeytin Toplayan Köylüler” heykelinde bulunan adamla kadın heykeline de maske takıldığını söylediler.

 

HABERİN İÇİNDEN: Maskelerin kim tarafından takıldığı belli değil. Ancak  zeytin toplayan kadın heykelinin bir elinin kırık olduğu belli.. Muhtemelen bir Vandal tarafından kırılmış olan bir elinin tamir edilmesi gerekiyor. Erdem ÖZCAN



Anahtar Kelimeler: Edincik' MASKE farkındalığı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli