Edincik'te üretilen su zeytinyağının nefaseti bir başka

Edincik

Edincik’te 2000 yılından beri faaliyet gösteren Oktaylar Naturel Zeytinyağı Fabrikası zeytinyağı üretimini sürdürüyor.

Edincik’te 2000 yılından beri faaliyet gösteren Oktaylar Naturel Zeytinyağı Fabrikası zeytinyağı üretimini sürdürüyor.

Fabrikanın sahibi Enis Oktay, Edincik’in yüzde 90 gelirinin zeytinden olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

“Şu anda Gemlik tipi zeytin alımlarımız normal olmasına rağmen su tipi zeytinde sezon zayıf geçecek gibi görünüyor. Fabrikamızın günlük kapasitesi 60 ton ama şu anda ancak 20 tonda çalışıyoruz. Fabrikamıza daha çok parçalı zeytin geliyor.”

Gençlik yıllarında Edincikspor formasını giyen, 2010 yılında ise bu kulübün başkanlığı yaparken şampiyonluk yaşadığını belirten Oktay, “Eski yıllarda futbol oynamak çok daha zordu. Çivili futbol ayakkabıları ile kömür tozlu sahalarda oynamaya çalışırdık. Şimdi yemyeşil sahalarda, çok uygun koşullarda futbol oynanıyor. İşte Edincik’te, Bandırmaspor Akademi var. Buradaki çocukların beslenmeleri ve çalıştıkları sahaları görünce çok mutlu oluyorum” dedi.

Doğa tutkunu olup, geçtiğimiz günlerde Edincik’e yabani keklik salınmasından mutlu olduğunu belirten Oktay, “Gençlik yıllarımızda bölgemizde çok sayıda keklik vardı. Sonra tükenmeye başladı. Bunu bilinçsiz avcılığını yanı sıra tarım alanlarına atılan zirai ilaçların olumsuz etkisine bağlıyorum” diye konuştu.

Oktay, Fenerbahçe takımı taraftarı olduğunu sözlerine ekledi.   ÖNDER BALIKÇI



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı