Edincik`te veda festivali

Edincik`te veda festivali

Edincik Belediyesi 3. ve son festivale hazırlanıyor.

Beldelik vasfını kaybederek Bandırma`nın mahallesi olma noktasında iktidaları geçiren Edincik 2 yıl önce başladığı Kurtuluş Bayram kutlamalarını yöresel tarım ve ekonomik kaynaklarla örtüştürerek Festival`e çevirmişti.

Kültür bakanlığı destekli 3. Edincik Zeytin ve Yumurta festivali 18 Eylül gecesi final gösterisi ile son bulacak.

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, Kültür ve sanat`ın yanı sıra bölgenin tarım ve ekonomik olgularını öne çıkartan festival`in üretim ve istihdamı destekleyen yönü ile belde ekonomisine enemli katkı sağladığını vurgulayarak, Belde`nin kapanması ile birlikte bu etkinliklerede veda etmek durumunda kalınacağına işaret etti.

3. Edincik Zeytin ve Yumurta festivalinde bu yıl geniş bir kadro sahne alacak.

Edinciklilerin önceki yıllardan tanıdıkları Kübra, Hamiyet ve Tamer Öztoprak`ın yanı sıra Ritmin Dans grubu Edinciklileri coşturacak.

Festival programında yarışmalarda yapılacak.

 

1329`dan, 2014`e Edincik

Aydıncık adıyla bucak merkezidir. İlçenin Batısında kalır. İlçeye uzaklığı 12 Km olup, Bandırma Çanakkale karayolu üzerindedir. Edincik´in kuruluşu MÖ 4000 2500 yıllarına dayanmaktadır.

MÖ 1073 800 dönemlerinde Persler, Makedonlar ve Roma Bizans hâkimiyetinde kalan şehrin adı Adrestia olarak geçmektedir. 1076 yılında Kutalmışoğlu Süleyman Bey tarafından fethedilerek 30 yıl Türklerin egemenliğine girdikten sonra Sultan Kılıçaslan?ın ölümünden sonra 1106 yılında tekrar Bizanslıların egemenliği altına girmiştir.

1329 yılına kadar Bizans egemenliğinde kalan Edincik bu tarihte Orhan Bey tarafından fethedilerek tekrar Türklerin egemenliğine girmiştir. Evliya Çelebinin Seyahatnamesinde Edincik´in isminin "Aydıncık Kadılığı" olarak geçtiği ve burada ipek böcekçiliği yapıldığı, tabakhaneleri ve tersanelerinin meşhur olduğu ifade edilmektedir.

Edincik´te Osmanlı Devletinin kuruluş dönemine ait Ulu Camii (1368), Kümbet Camii (1470), gibi önemli eserler bulunmaktadır.



Fikri
15.09.2013 08:02:21
Zamanla neyin ne olduğu anlaşılacak hayır gibi görünenler şer,şer gibi görünenler hayır da olabilir

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı