Edremit Belediye Başkanı Saka`nın evi kurşunlandı.

Edremit Belediye Başkanı Saka`nın evi kurşunlandı.

Edremit ilçesi CHP`li Belediye Başkanı Kamil Saka'nın evi gece saat 23.00 sularında av tüfeğiyle tarandı.

Evi Kurşunlanan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Kimseden korkumuz yok. Söz verdiğimiz gibi Edremit halkının başını asla öne eğdirmeyeceğiz” dedi.

Edremit ilçesinde 27 yıldır sürekli belediye başkanlığı yaparak bir rekora imza atan CHP`li Belediye Başkanı Kamil Saka’nın Akçay Mahallesi Turgutreis Caddesi`ndeki evi gece saat 23.00 sularında kişi veya kişilerce av tüfeğiyle peşpeşe beş el ateş açılması sonrası yaptığı basın toplantısında Edremit halkından aldığı destek nedeniyle teşekkür etti.

Edremit Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında “Göreve geldiğimiz ilk gün, Edremit`te rantı keseceğimizi, halkın çıkarına olan hiçbir çalışmayı yapmaktan çekinmeyeceğimizi söylemiştik. Dün gece, bazı kişi ya da kişiler tarafından eşimle birlikte yaşadığım evime gerçekleştirilen saldırının bizi yolumuzdan bir adım bile saptıramayacağını, Edremit halkının hak ve hukukunu korurken Allah`tan başka kimseden korkmadığımızın bilinmesini istiyorum.

 Bugün de bu görüş ve duruşumuz devam ediyor” diyen Başkan Kamil Saka, “Kimseden korkumuz yok. ‘İt ürür, kervan yürür’ Rantın önünü keseceğiz. Söz verdiğimiz gibi Edremit halkının başını asla öne eğdirmeyeceğiz. Yapılan saldırıyı lanetliyorum” diye açıklama yaptı.

Edremit Jandarması, Edremit Emniyeti ve saldırıyı kınayıp, destek veren AK Pati, MHP ilçe Başkanları, Belediye Başkanları ile tüm CHP’lilere teşekkür eden Başkan Saka, “Bugün de bu görüş ve duruşumuz devam ediyor. Dün gece, bazı kişi ya da kişiler tarafından eşimle birlikte yaşadığım evime gerçekleştirilen saldırının bizi yolumuzdan bir adım bile saptıramayacaktır. Edremit halkının hak ve hukukunu korurken Allah`tan başka kimseden korkmadığımızın bilinmesini istiyorum" dedi.

Edremit Belediyesi önünde bir basın açıklamasına CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP’li milletvekilleri Nedret Akova ve Namık Havutcu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ile Başkan Yardımcısı Gökay Bacan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza CHP İlçe Başkanı ile partililer ve Edremitliler katıldı.

Polis, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirildi. 

ENVER DOLGUN

 



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli