Edremit Belediyesi çözüm arıyor

Edremit Belediyesi çözüm arıyor

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AZİZ KOCAOĞLU`N DAN EDREMİR BELEDİYE BAŞKANI EYÜP FATİH ÇAĞLAR'A ZİYARET






Edremit Belediye Başkan vekili Eyüp Fatih Çağlar' ı ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, büyükşehirlerin oluşturulması esnasında beldelerin kapatılması durumunu değerlendirildi ve beldelerin kapatılmasının yanlış bir uygulama olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz gün Ayvalık Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyon kapsamında göz altına alınan ve bu sabah serbest bırakılan CHP'li Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'e geçmiş olsun ziyareti yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ziyaretinin ardından Yaklaşık 1 aydır Kepsut Cezaevi'nde tutularak tutuklu yargılanan MHP'li Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'a destek olmak amacıyla Edremit Belediyesi'ni de ziyaret etti. Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, beraberindeki Balıkesir Milletvekili A. Nedret Akova, Foça Belediye Başkanı Tahir Şahin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova ile birlikte yaptığı ziyarette bölgenin yerel gazete muhabirlerinin de sorularını yanıtladı. Yeni Büyükşehir oluşumu kapsamında beldelerin kapatılacak olmasından dolayı görüşlerini aktaran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Çete kapsamına sokarak belediye başkanlarını tutuklamaları, çok büyük yankı uyandırarak Edremit Belediye Başkanımızın tutuklanması hiç uygun olmadı. Bir an önce serbest kalmasını ve özgürlüğüne kavuşmasını diliyorum. Belediye başkanlarımızla birlikte, bütün iyi niyetimizle Tuncay başkanımızın yanındayız. Zaten bunların hepsi gelip geçecek. İçerideki insana moral desteği lazım. Beldelerin kapatılması yanlış. İç içe geçmiş beldelerin birleştirilmeleri doğru olabilir. Hele hele tarihi ve turistlik beldelerin kapatılması çok yanlış bir uygulamadır. Bizim bölgemizde de bu gibi yerler çok fazla. Bugün bir Alaçatı'nın, Akçay'ın, Altınoluk'un, Güre'nin, Zeytinli'nin kapatılması çok vahimdir. Bu uygulama, yerelden yönetimi törpiler ve bitirir. Halk, belediye başkanını görmek ister. Türkiye uzun bir süredir yerelleşmiyor. Yerele görev veriyor ve onu da yarım yamalak veriyor. İpler yine kendi elinde. Bunun uygulanabilme yetkisini de kendisinde tutuyor” diye konuştu.

Edremit Belediye Başkan Vekili Fatih Çağlar'ın ev sahipliği yaptığı ziyaret yaklaşık 2 saat sürdü. Başkan Vekili Fatih Çağlar da, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm belediye başkanlarına ve milletvekiline teşekkür etti. Kalabalık heyet, daha sonra İzmir'e dönmek üzere Edremit'ten ayrıldı. Heyet, Edremit Belediyesi hizmet binası önünde Başkan Vekili Fatih Çağlar ile birlikte basın mensuplarına Başkanlık Binası önünde poz verdi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı