Edremit Belediyesi Standına Midilli'de büyük ilgi

Edremit Belediyesi Standına Midilli

2.Archipelagos Türk-Yunan Ticaret ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle kapıların açtı. Edremit Belediyesi'nin kurduğu standa Yunanlılar büyük ilgi gösterdi.






Yunanistan'ın Midilli (Lesvos) Adasında yapılan 2.Archipelagos Türk-Yunan Ticaret ve Kültür Fuarı düzenlenen törenle kapıların açtı. Edremit Belediyesi'nin kurduğu standa Yunanlılar büyük ilgi gösterdi.

Balıkesir, Çanakkale ve İzmir bölgesinden ticaret odaları, belediyeler ve ticari birliklerin katıldığı fuar 25 Haziran tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.  Ege bölgesinin iş adamlarını ve belediyelerini bir araya getiren fuarda toplan 58 stand yer alıyor.  20 Türk standının bulunduğu fuarda Balıkesir ilinden Edremit Belediyesi, Ayvalık Kaymakamlığı Turuzim Geliştirme Birliği (AYTUGEP), Edremit Ticaret Odası, Ayvalık Ticaret Odası, Altınoluk Belediyesi, Zeytinli Belediyesi, Güre Belediyesi ve Akçay Belediyesi standları ile Yunanlıların ilgi odağı oldu.

Fuarın düzenlenen açılış töreninde açılış kurdelesi Kuzey Ege Bölge Valisi Nasos Giakalis, Milletvekili Nikos Sifounakis, Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç ve davetli misafirler birlikte kesti.

Fuar kurdelesinin kesilmesinden sonra ev sahibi heyet konuk standları gezdi. Edremit Belediyesi standına gelen Kuzey Ege Valisi Nasos Giakalis'e Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç Edremitli Ev Hanımlarının yaptığı ahşap boyama tablolar hediye etti.

İlk gün yaklaşık 3 bin 500 ziyaretçinin katıldığı fuar 25 Haziran'da  sona erecek.

Edremit Belediyesi standında bölgesel lezzetlerin yanı sıra Edremitli Ev Hanımlarının yaptığı ürünler büyük ilgi görüyor.  Tanıtım için görsel argümanların yanı sıra yunanca hazırlanan broşürlerin dağıtıldığı fuarda 50 metre karelik standı ile Edremit büyük ilgi ile karşılanıyor. Ayrıca Edremit Belediyesi El Sanatları Öğretmeni Behiye Burdurlu'nun yaptığı ebru sanatı örnekleri yunanlılardan büyük ilgi görüyor.

Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç Her geçen gün artan dostluk ortamında Yunanistan'da bu fuara ikinci kez katılıyoruz. 1999 yılında attığımız barış tohumları artık birer fidan haline geldi. Biz buraya politika yapmaya değil Türkler olarak ticaret yapmaya geldik” dedi.




Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli