Edremit işçisine sahip çıktı

Edremit işçisine sahip çıktı

Edremit ilçesinde de 1 Mayıs İşçi Bayramı yüksek katılım ile kutlandı.








Edremit ilçesinde de 1 Mayıs İşçi Bayramı yüksek katılım ile kutlandı.

Edremit ilçesinde kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramına işçi sendikalar, dernekler, siyasi partiler ile CHP'li belediyeler katıldı. Kutlamaların yapıldığı Şehit Hamdi Bey Meydanı`nda yapılan konuşmalarda işçi hakları savunuldu, ABD ile AB'ye çatılıp emperyalizm eleştirildi ve bu günkü iktidar partisine eleştiriler yapıldıktan sonra toplanan kalabalık konuşmalardan sonra türküler eşliğinde halay çekti.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına sendikaların çağrısıyla saat 10.00 sularında Edremit Belediye Sarayı önünde toplanan gruplar, Şehit Hamdi Bey Meydanı`na kadar sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Şehit Hamdi Bey Meydanı`na gelen gruptakiler. Alanda 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra yerel sanatçıların söylediği Türkçe ve Kürtçe türküler eşliğinde halaylar çekildi.

Miting ve yürüyüşe DİSK ve KESK`e bağlı sendikalar, Edremit Körfezi bölgesindeki GÜMÇED, ZEYTUR, ADD, Kazdağı ve Mara Dağı Çevre Koruma Platformu gibi derneklerin yanı sıra CHP, BDP, ÖDP, EMEP ve TDH gibi siyasi partiler ile Edremit yanı sıra Altınoluk, Akçay ve Zeytinli belediyeleri katıldı. 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları olaysız bir şekilde dağıldı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli