Edremit Kaymakamından şezlong uyarısı

Edremit Kaymakamından şezlong uyarısı

``Plajlar halkın ortak kullanım alanıdır``






Edremit plajlarındaki kumsallara sık şezlong koyup halkın faydalanmasına izin vermeyen işletmeler Kaymakamlıkça uyarıldı.
Kaymakam Osman Tunç, Plajlarımız vatandaşların ortak kullanım alanıdır” dedi.


Kıyı Denetim Komisyonu” kararlarına uyum göstermeyen işletmeleri sert bir şekilde uyaran Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Plajlarımızda özel mülkiyet haricindeki tüm alanlar hazineye aittir. Plajlarımız vatandaşların ortak kullanım alanıdır. Vatandaşların plajlardan hak ettikleri şekilde rahatça faydalanmaları sağlanmalıdır. Kıyı Denetim Komisyonumuz iskeleleri de denetlemektedir” dedi.

KİMSE PLAJLARI SAHİPLENMEYE KALKMASIN!...”

Edremit ve beldelerindeki tatil yörelerindeki plajlarda sıkıntıya neden olan şezlonglar ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit ilçesi Kaymakamı Osman Tunç, plajların hazineye ait olduğunu hatırlattı ve her önüne gelenin plajları sahiplenmeye kalkmaması gerektiğini söyledi.

Ege Denizi'ne 4 beldesinden kıyıları bulunan yaz sezonunun başlamasıyla birlikte, ilçeye bağlı Zeytinli, Akçay, Güre ve Altınoluk beldelerinde bulunan Ege Denizi plajlarında yine şezlong şikâyetleri ve kavgaları baş gösteriyor. Sıkıntının önüne geçebilmek için oluşturulan Kıyı Denetim Komisyonu”, sezon arifesinde harekete geçti ve plajları gezerek ilgili kanunu tüm işletmecilere hatırlattı.

HALKIN PLAJLARDAN FAYDALANMALARI SAĞLANMALIDIR”

Uyarıları dikkate almayan çok sayıda işletmeci ise, plajların büyük kısmını şezlonglar ile doldururken, tatilci vatandaşlardan da tepkiler gelmeye başladı.

Konuyla ilgili hassasiyet içerisinde çalışmalar kaydettiklerini açıklayan Edremit Kaymakamı Osman Tunç, İlçe Turizm Müdürlüğü, Milli Emlak Müdürlüğü, bölgesine göre jandarma veya polis ve belediye yetkililerinden oluşan Kıyı Denetim Komisyonu'nun aralıksız olarak bu işin takipçisi olduğunu belirtti. Plajlarımız vatandaşların ortak kullanım alanıdır” diyen Kaymakam Tunç, Hiçbir işletmeci ya da kendini işletmeci olarak gören hiç kimse ‘Kirasını öderim, burada şezlong kiralama işi yaparım' deme hakkına sahip değildir. Her önüne gelen plajlarımızı sahiplenemez. Plajlarımızdaki yetki Kıyı Denetim Komisyonumuzdadır” dedi.

ZABITA VE GÖREVLİLER UYARILDI

Kaymakam Tunç, İlgili zabıtalar da denetimlerini sıklaştırmalı ve bu konuda hassasiyetlerini, duyarlılıklarını artırmalıdır. Vatandaşların plajlardan hak ettikleri şekilde rahatça faydalanmaları sağlanmalıdır. Plajlarımızda özel mülkiyet haricindeki tüm alanlar hazineye aittir. Denetim komisyonumuz iskeleleri de denetlemektedir” diyerek halkın tatil döneminde deniz ve kumlardan yararlanma haklarının gaspına izin vermeyeceğini vurguladı.






demokrat
28.06.2012 11:21:27
helal olsun...

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı