EDREMİT KÖRFEZİNE MOBESE SİSTEMİ GELİYOR

EDREMİT KÖRFEZİNE MOBESE SİSTEMİ GELİYOR

Edremit Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda alınan kararla, Edremit Körfezinde güvenlik açısından mobese sistemine geçiliyor.

Edremit Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen toplantıya, Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, İl Emniyet Müdürlüğü Elektronik şube müdürü Teoman Kuru, İlçe Jandarma Komutanı İlkay Gül, Edremit İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, İlçe Merkez Jandarma Karargah Komutanı Muharrem Davulcu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Akçay Belediyesi Başkan Vekili Sadi Öz, Altınoluk Belediyesi Başkan Vekili Zekai İnce, Grup Teknik Güvenlik Engin Boz, Edremit Belediyesi Başkan yardımcıları ve Meclis üyeleri katıldı.

Edremit Kaymakamı Abdulhamit Erguvan yaptığı açıklamada, “Edremit’e geleli 3 ay oldu. Belde belediyeleri kapatılacağı için Körfezin tamamı artık Edremit olarak bir bütün halinde göreceğiz. Gözlediğim kadar Edremit’in iki temel sorunu var birisi işsizlik, diğeri hırsızlık. Bu iki temel sorunu çözmek için çeşitli girişimler yapmak zorundayız. Biz polisiye tedbirlerle bunları nasıl daha iyi önleriz bunun peşindeyiz. Aslında bu işi çözüm bulmak gerekiyorsa yerel yönetimle, kentsel dönüşümle devlet eliyle çözmek gerekiyor. Ama kısa vadede ne yapabiliriz? bunu nasıl azaltırız bunun çabasındayız. Bunun içinde İlçenin tümüne daha öncede söylediğim gibi Edremit dediğimiz zaman tüm belediye sınırlarını anlayın. İlçemizin tamamına Mobese sistemi kurularak suç oranının yüzde elli azalacağını tahmin ediyoruz. Kameralar kablosuz şekilde olup yer değiştirmeyede uygun. Daha önce toplantılarımızda bunları konuşmuştuk. Bugünde burada artık en son istişaremizi gerçekleştirerek sistemlerimizi kurmaya gideceğiz” dedi.

Edremit Belediyesi Başkan Vekili Fatih Çağlar, “kurulmasını öngördüğümüz mobese sistemi için biz meclisimize sunarak bütün meclis üyelerimizle beraber ortak karar alıp üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Diğer belde belediyelerimizde bütçelerinde gerekli ödeneğini çıkartıp el birliği ile bu sistemi Edremit Körfezine kazandırmalıyız” dedi.

Yetkili mercilerin konuşmaların ardından Emniyet birimi kurulmasını istediği mobese sistemini bir sunumla tanıttı. Uzun süren toplantının sonunda mobese sistemi için gerekli çalışmaların başlayacağını ifade ettiler.

 


  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli