EDREMİT ve HAVRAN`DA `ASKER UĞURLAMA`

EDREMİT ve HAVRAN`DA  `ASKER UĞURLAMA`

Edremit ve Havran DA 93/3 tertip olarak silahı altına alınan gençler Köy veya Mahalle Sancakları ve Türk Bayrakları eşliğinde yapılan ‘Asker Uğurlama Törenleri' ile birliklerine uğurlanıyor.

Edremit ve Havran İlçesi`nden 93/3 tertip olarak silahı altına alınan gençler Köy veya Mahalle Sancakları ve Türk Bayrakları eşliğinde yapılan ‘Asker Uğurlama Törenleri’ ile birliklerine uğurlanıyor.

Edremit ve Havran İlçesi`nden 93/3 tertip olarak silahı altına alınan gençler, asker yemeği sonrası yapılan mevlit ve Kuran okuma sonrası aileleri, arkadaşları, yaşlılarla vedalaştıktan sonra Köy veya Mahalle Sancakları ve Türk Bayrakları ile davul - zurnalar eşliğinde yapılan ‘Asker Uğurlama Törenleri’ ile birliklerine uğurlanıyor.

Edremit ilçesi Camivasat Mahallesi gençleri Ercan Çimen, Ayber Demirgil, Gökhan Evşen ve Rıdvan Demirgil asker olup vatani görevlerine ‘Asker Uğurlama Törenleri’ ile güle oynaya asker ocağına uğurlandılar.

Edremit’te asker gönderme törenleri akşam camide mevlit ve Kuran okunma sonrası askere gidecek genç, arkadaşları ve aileleri ile birlikte evden davullu-zurnalı törenlerle Mahallesinden asker ocağına uğurlanırken anneler oğullarını ‘Peygamber Ocağı” denilen ‘Asker Ocağına’ gönülden göndermeleri aileleri mutlu edip oğulları ile gururlandıklarını ifade ediyorlar.

Askere gönderilen gençler ‘Asker Uğurlama Törenleri’nde davul ve zurnalar eşliğinde Köy veya Mahalle Sancakları, Türk Bayrakları ile önce Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı önünde Atasını selamlama ve saygı duruşu yapılıp, hatıra fotoğrafı çektiren askerler, Edremit Şehit Hamdibey Meydanında tekrar bir araya gelip birlikte halay çekip oyun oynuyorlar.

“Bizde askerlik ana, baba, din ve vatan gibi kutsaldır. Vatan hizmeti, her Türkün hakkı ve ödevidir. Askere gitmeyen genç adam yerine konulmaz ve ona kız bile vermezler” diyen asker anneleri askere giden oğulları ile “15 ay sürecek, gurur verici vatan borcu” yapıyor diye gurur duyduklarını söyleyip Mahalle Sancakları ve Türk Bayraklarının gölgesinde otobüsle asker ocağına gurur ve mutluluk içerisinde yolcu ediyorlar. Enver DOLGUN



  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli