EDREMİT`İN `NİMET ABLASI`

EDREMİT`İN `NİMET ABLASI`

Edremit`in en uğurlu piyango bayisi `Nimet Ablası` Halil Candaş





__________________________________________  Hasan AKAR 

Edremit`in seyyar Milli Piyango Bayiliği yapan emekli Sağlık Memuru Halil Candaş, ilçenin en uğurlu bayisi.
Edremit`te seyyar Milli Piyango Bayiliği yapan emekli Sağlık Memuru Halil Candaş, Ankara ve İzmir`in  yanı sıra İstanbul `Nimet Abla`nın biletlerini sattığını ve birçok ikramiyenin bu biletlere isabet ettiğini söyledi.
Geçmişte sağlık memuru olarak Şifa dağıttığı hemşehrilerine şimdi şans dağıttığını söyleyen Candaş ilçenin en uğurlu piyango bayisi olduğu için de kendisine Edremit`in  `Nimet Abla`sı lakabının takıldığını söylüyor.
Çanakkale sağlık Koleji 1966 mezunlarından sağlık memuru Halil Candaş yıllar önce emekli olmasından sonra başladığı Piyango bayiliğine Edremit`te Mahmutpaşalının köşesinde sürdürüyor.
5 yıldır seyyar piyango bayiliği yanı sıra Kazı Kazan satan Halil Candaş, Edremit`te en şanslı milli piyango bayisi olmasının keyfini yaşıyor.
Geçtiğimiz aylardaki milli piyango çekilişinde sattığı yarım bilete 750.000 TL ikramiye isabet eden Candaş bir ay öncede Kazı Kazandan 1000.000 TL kazanan talihlilerin bahşişleri ile mutlu bir yaşam sürüyor.
Halil Candaş, "Benden bilet alan insanın şans kapısını aralanıyor. Şimdi de yılbaşı biletleri satıyorum ilk aldığım biletler bitti ve yeni biletlerimde az kaldı.``
``Sattığım biletlerim büyük ilgi görüyor, insanlar kendilerine şans getirdiğime inanıyor.`` dedi.
Milli Piyangoda yılbaşı biletlerinin yine kendi sattığı biletlere çıkacağına inandığını belirten Candaş, Kendisini ilçenin en uğurlu milli piyango bayisi olarak ün yapmasının da ayrı bir keyif olduğunu belirtiyor.
 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı