EDREMİTLİ AVCILAR`DAN ÇİFTE KUTLAMA

EDREMİTLİ AVCILAR`DAN ÇİFTE KUTLAMA

EDREMİTLİ AVCILAR HEM KURTULUŞU KUTLADILAR, HEMDE YENİ AV SEZONU AÇTILAR

Edremit ilçesi Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü avcıları ‘Av Sezonu Açılışı’ geleneğini bu sene ‘9 Eylül Edremit’in Kurtuluşu’ etkinliği ile birlikte kutladı.

Başkan Sedat Osmanoğlu, “İlk kez ‘9 Eylül Edremit’in Kurtuluşu’ etkinliğine davet edilmedik ve kurtuluş günümüzü ‘Av Sezonu Açılışımızla’ birlikte kutluyoruz” dedi.

Edremit ilçesi Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü avcıları 1952 yılından bu güne 61 yıldır devam ettirdikleri bir ‘Av Sezonu Açılış’ geleneğini bu sene ‘9 Eylül Edremit’in Kurtuluşu’ etkinliği ile birlikte davul - zurna eşliğinde pilav-nohut, ayran ve pasta ikramı ile bayram şenliği gibi kutlandı.

Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü önündeki meydanı Türk Bayrakları ile donatan ve tüm üyeleri yanı sıra Edremitlilerin büyük ilgi gösterdiği ‘Av Sezonu Açılış’ ve ‘9 Eylül Edremit’in Kurtuluşu’ etkinliğinde folklor gösterileri yanı sıra avcılar doyasıya mahalli ve milli oyunları oynadılar.

‘Av Sezonu Açılış’ ve ‘9 Eylül Edremit’in Kurtuluşu’ etkinliğinde yapılan özel çekilişte bir kişiye ‘Kral marka 66 mm. 12 Çap ejektörlü selektörlü süperpoze av tüfeği ile birer kişiye 6 paket 24 gr. 9.5 numara av fişeği, 4 paket 24 gr. 9.5 numara av fişeği, 3 paket 24 gr. 9.5 numara av fişeği ve 2 paket 24 gr. 9.5 numara av fişeği sahiplerini buldu.

Anadolu şehirlerinin kurtuluş günlerinde ilçelerdeki avcı dernekleri davet edilip araçları ve av hayvanları gösterileri ile bu şenliklere katılırlardı. Bu katılım Özellikle batı Anadolu’daki şehirlerin kurtuluş günlerinin geleneksel adetlerindendir” diyen Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü Başkanı Sedat Osmanoğlu, “İlk kez Edremit Merkez Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü olarak ‘9 Eylül Edremit’in Kurtuluşu’ etkinliğine davet edilmedi. Bu gece ‘9 Eylül Edremit’in Kurtuluşu’ günümüzü bu kez Av Sezonu Açılışımızla birlikte kutluyoruz” dedi.

Türkiye’de en çok üyesi bulunan en eski Avcılık, Atıcılık ve İhtisas Kulübü olması yanı sıra 5. kez başkanlığa seçilen ve Köpeği ile birlikte katıldığı yarışmalarda kazandığı 11 kupa kazanan, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Zıpkınla Balık Avı Milli Takımının Helsinki`de ki Avrupa - Afrika Şampiyonasında Avrupa 4. ncüsü olan takımın sporcusu olan Başkan Sedat Osmanoğlu,  ‘Av Sezonu Açılış’ geleneği atalarımızdan bize geleneksel olarak bir adet olarak kaldığını ve bizden sonraki nesillerinde bu çatı altında gelenekleri sürdürmesini istiyoruz”  dileğinde bulundu. Enver DOLGUN

 



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı