Edremit`te bir gönül dostu

Edremit`te bir gönül dostu

Edremit, Kaan abi kırtasiye, okuma sevgisini geliştirmek adına ortaya koyduğu çaba takdire şayan

Edremit Cami vasat Mahallesi`nde, Kaan Abi Kırtasiye Kitap dükkânını, Ayrıca Edremit`te bir ilk olan Körfez`de Edebiyat Dergisi`ni, ücretsiz olarak çıkaran Dükkânında sadece, alışveriş çerçevesinde değil, Toplumsal bir rolü olduğunu, çocuklara ve gençlere okuma kültürü, dergi kültürü aşılama amacını taşıyan Kaan abi kırtasiye daha çok kitlelere hizmet etmek için gazetemizden destek istedi.

``Yerel gazetelerimizle, kırtasiye faaliyetleri ve edebiyat dergisi için yaptığım görüşmeler, ilân ücretleri çok yüksek olduğundan sonuçsuz kaldı. Kendi olanaklarımla bastırmış olduğum ilânları, çevreye dağıtmaya çabalıyorum. Kırtasiyemde, yine bir ilk yaptım ve 1 (bir) tl`ye oku getir paylaş kampanyası çerçevesinde; her çocuk kitap okuma olanağına kavuşmuş oldu.``

``En az 3 tl olan kitapları hem okuyorlar, hem de arkadaşlarıyla paylaşmış oluyorlar. Yaklaşık 100 çocuk yararlandı, bu olanaktan. Dergimiz de, okullara yine çocuklar aracılığıyla ücretsiz dağılıyor. Şiir, öykü, deneme çalışmalarıyla, Edremit halkında edebi estetik gelişiyor.``

``Nisan ayında, 23 Nisan Çocuk Dergisi eki çıkartacağım, gençlerimizin ve çocuklarımızın yazı, çizi çalışmalarına yer vererek; yazmaya bir adım atmalarına araç olmaya çalışıyorum.`` diyen Kaan abi Kırtasiye okuma kampanyası ve edebiyat dergisi için; kırtasiyesinden  söz etmemizi ve destek olmamızı rica etti.

Edremitli okuma ve bilgiye aç kardeşlerimizin Kaan Abi Kırtasiye ye uğrayarak onun toplumsal ilim yayma çabasından istifade edeceklerine inanıyoruz.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı