Edremit`te engelliler sınıfı hizmete girdi

Edremit`te engelliler sınıfı hizmete girdi

Edremit Göbelezoğlu İlköğretim Okulu`nda Özel Eğitim Engelliler Sınıfı” hizmete açıldı.







 



Edremit ilçesi Göbelezoğlu İlköğretim Okulu`nda Özel Eğitim Engelliler Sınıfı” hizmete açıldı.

Edremit ilçesi Göbelezoğlu İlköğretim Okulu`nda Edremit Yardım Sevenler Derneği tarafından yeniden düzenlenen ve 10–16 Mayıs tarihleri arasında kutlanılan Engelliler haftası nedeni ile Özel Eğitim Engelliler Sınıfı” hizmete açıldı.

Göbelezoğlu İlköğretim Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Özel Eğitim Engelliler Sınıfı” açılış programında öğrenciler engellilerle ilgili şiirler seslendirdiler. İki engelli çocuğun okuduğu şiir ise salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Edremit Yardım Sevenler Derneği'ne okullarına Özel Eğitim Engelliler Sınıfı” kazandırdıkları için teşekkür eden Göbelezoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Nazan Özateş, Bunu yaptığımız için mutluyuz. Özel eğitim sınıfımız zor bir sınıf.  Neden özel eğitim sınıfımız zor bir sınıf? Diğer öğrencilerimizle bu öğrencilerimizi kaynaştırmaya çalıştık. Yakınlaştırmaya çalıştık. Ama böyle bir öğrenci ile diğerlerini birlikte tutmak çok zor. Bu öğrencilerimiz bizim için özel öğrenciler, onlar bizim okulumuzun gururu. Özür sadece dilde, gözde, elde, ayakta değildir bana göre. Engelli çocuklarımıza engelli diye hitap etmek zorunda kalıyoruz ama asıl engel onları görmeyen gözlerde, onlara tutmayan elerde, onları kabullenmeyen yüreklerdedir. Onlarla birlikte olmaktan çok mutluyum. Bu sınıfın yeniden düzenlenmesinde emeği geçen Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nihal Molvalıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, Edremit Endüstri Lisesi Mobilya Şefi Vural Çakır ve Edremit Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Aytekin Kurttaş'a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Güzel yardım buluşmalarının devam etmesi temennisinde bulunan ve teşekkür eden Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Engelli olan tüm kardeşlerimizi, tüm çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” diye konuştu.

Özel Eğitim Engelliler Sınıfının açılış törenine Edremit kaymakamı Osman Tunç, Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan Edremit Belediye Başkan vekili Muharrem Terzioğlu, Edremit Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nihal Molvalıoğlu, veliler ve öğrenciler katıldı.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false