Edremit`te konuştu.

Edremit`te konuştu.

Kılıçdaroğlu, Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya`daki Kürecik Üssü`nü kapat. Kürecik Üssü`nden tüm bilgiler İsrail'e gidiyor” dedi.

ENVER DOLGUN / EDREMİT

Edremit ilçesini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na Edremitlilerden destek istedi.

Kılıçdaroğlu, “Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya`daki Kürecik Üssü`nü kapat. Kürecik Üssü`nden tüm bilgiler İsrail’e gidiyor” dedi.

Edremit ilçesini ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmelettin İhsanoğlu’na destek gezileri kapsamında Balıkesir’in Edremit ilçesine geldi.

CHP seçim otobüsüyle İzmir’den karayolu ile gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Bergama, Çandarlı Beldesi, Dikili sonrası Edremit Körfezi turu kapsamında Altınova Belediyesi’ne, Küçükköy ile Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ilçeleri sonrası Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Beldesini ziyaret etmesi sonrası akşam saatlerinde Edremit’e gelip, Edremit Kızılay Huzurevinde iftar yemeğine katıldı.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka’yı makamında ziyaret ettikten sonra Faruk Serpil Parkında halka hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na Edremitlilerden destek istedi.

KILIÇDAROĞLU, “BEN 24 SAAT ÇALIŞIYORUM”

“Tıpkı bir Evliya Çelebi gibi tüm Türkiye`yi geziyor ve Eklemeddin İhsanoğlu`na oy istemek için yoğun bir çalışmayı Türk Milleti adına sürdürüyorum. Ben 24 saat çalışıyorum. Bu gün 8 yeri ziyaret ettim. Sizler, benim gibi çok çalışmayın. Sizden vereceğiniz destek için günde sadece 10 dakikanızı ayırmanızı istiyorum” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos`ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin son derece önemli olduğuna işaret etti ve "Ya demokrasiyi yakalayacağız, ya da totaliter rejime teslim olacağız. Bu yüzden çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

“ORTADOĞU`DA BİR AĞIRLIĞIMIZ KALMADI”

"Bir: Cumhurbaşkanı temiz olmalı, arkasında kara bir leke olmamalı, `Paraları sıfırla` diye telefon etmemeli. İki: Cumhurbaşkanı adayı tarafsız olmalı. Bütün siyasal partilere, bütün yurttaşlara karşı tarafsız olmalı. Birisini sevip diğerini kötülememeli. Üç: Cumhurbaşkanı adayı konuşurken hepimiz huzur bulmalıyız. Cumhurbaşkanı adayı dayak atar gibi konuşmamalı, öfke dilini kullanmamalı. Cumhurbaşkanı adayı, bilge bir kişi olmalı. Oturmasını kalkmasını bilmeli, konuşmasını bilmeli, dünyayı bilmeli, Ortadoğu`yu bilmeli. Saygın bir kişi olmalı. Cumhurbaşkanı adayı, uzlaşmayla belirlenmeli, bir siyasal partinin kimliğini taşımamalı. Bütün yurttaşların kimliğini taşıyan saygın bir isim olmalı. Hepimiz şunu söylemeliyiz; `Evet, bu kişi Cumhurbaşkanı adayı olabilir.` Temiz, dürüst, namuslu, bilge; bu niteliklere sahip bir Cumhurbaşkanı adayı için sandığa gideceğiz. Bir başka özellik daha; Cumhurbaşkanı fazla konuşmaz, az konuşur, öz konuşur” diyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Bazı partilerle uzlaşıp Ekmeleddin İhsanoğlu`nu aday gösterdiklerini hatırlatan ve bir parti dışında tüm partilerin destek verdiğini söyledi ve "Temiz ve düzgün bir insan. Namuslu bir insan" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “İhsanoğlu, Ortadoğu’da saygı gören insandır. ‘Kudüs Yıldızı’ İhsanoğlunu inşallah 10 Ağustos’ta Cumhurbaşkanı koltuğuna oturtacağız” dedi ve Edremitlilere “İhsanoğlu’na destek veriyor musunuz?” diye sordu.

KILIÇDAROĞLU, “KÜRECİK ÜSSÜ`NÜ KAPAT”

“Ortadoğu kan gölüne dönmüş durumda. Ramazan ayındayız, Müslümanlar birbirlerini boğazlıyor. Ortadoğu`da bir ağırlığımız kalmadı. Oralara da huzur gelmeli, Türkiye`ye de gelmeli. Filistin’de her gün çocuklar ölüyor. Gazze`de gencecik insanlar, çocuklar öldürülüyor. Filistin olayını çözmek istiyorsan Malatya`daki Kürecik Üssü`nü kapat. Kürecik Üssü`nden tüm bilgiler İsrail’e gidiyor” diye üssün kapatılmasını isteyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, BM Güvenlik Konseyi`nin bir an öce toplanıp akan kanı durdurması gerektiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın da Kürecik radar istasyonunun faaliyetlerini sonlandırması gerektiğini söyledi.

REKORTMEN BAŞKAN, ‘ŞEHRİNİN ANAHTARINI’ VERDİ

Edremit`in Güre Beldesinde 6 kez üst üste belediye başkanlığını kazanıp ‘Belediye Başkanlığından’ emekli olan ve 7. kez girdiği yerel seçimde Edremit Belediye Başkanlığı yarışını kazanıp Dünya Rekoruna sahip olan CHP’li Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, çeşitli hediyeler yanı sıra 64 yıl sonra ilk kez CHP’li bir belediye başkanlığını kazanması nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Edremit Şehrinin Anahtarını’ verdi.

Edremit ziyaretine CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutca ile CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit CHP İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Asım Sürer ve başkan yardımcısı Gökay Bacan, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, CHP eski Balıkesir Milletvekili Ali Kemal Deveciler, CHP Balıkesir İl yöneticileri katıldı.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, yapılan konuşma sonrası kalabalık bir konvoy ile Edremit’teki Kocaseyit Havalimanı’ndan saat 23.10 uçağı ile Ankara’ya uğurlandı. 



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli