Edremit`te nostaljiye dönüş

Edremit`te nostaljiye dönüş

CUMHURİYET MEYDANI 4 YIL SONRA ŞENLENDİ”

Edremit ilçesinde Edremit Belediyesi tarafından 2006 yılında Edremit Cumhuriyet Meydanında yapılan meydan düzenlemesi esnasında yapılan ve son 4 yıldır çalıştırılmayan “Süs Havuzu Fıskiyeleri” Cumhuriyet Meydanını eski güzel günlerini hatırlattı. Edremitliler Cumhuriyet Meydanında yeni bir düzenleme yapılmasını istemedi.

Edremit ilçesinde Edremit Belediyesi tarafından Edremit Cumhuriyet Meydanında Temmuz 2006 yılında yapılan meydan düzenlemesi esnasında yapılan “Fıskiyeli Süs Havuzu ile Atatürk Anıtının sağına ve soluna konulan ‘Camlı ve Misinalı Su Görüntülü Cam Fıskiyeler” siyasi nedenlerle son 4 yıldır çalıştırılmıyordu.

Bölgemizdeki son günlerde yaşanan sıcaklar ile birlikte bir bölümü çalıştırılan “Süs Havuzu Fıskiyeleri” sıcak günlerde halkın serinlemesi ve çocukların su keyfi nedeniyle Edremit Cumhuriyet Meydanını eski güzel günlerini tekrar hatırlattı.

Edremit Belediyesi tarafından 2006 yılında Edremit Cumhuriyet Meydanında yapılan meydan düzenlemesi ile özellikle şehir içi trafiğin en yoğun olduğu yerlerden döner kavşak kaldırıldı. Çayiçi Caddesinden gelen yol, Menderes Bulvarı`na birleştirilip, geliş gidiş yol olarak düzenlenirken, Cumhuriyet Meydanı tamamen değiştirilip, 614 metre olan alan 850 metreye çıkarılmıştı.

Cumhuriyet Meydanındaki süs havuzunun fıskiyelerini aydınlatan yaklaşık 46 adet yerde bulunan led ampullerle donatılan `Fıskiyeli Süs Havuzu` son günlerde çalıştırılmaya başlandı. Edremitliler, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı yanlarında 2 adet sağına ve soluna konulan ‘Camlı ve Misinalı Su Görüntülü Cam Fıskiyelerdeki proje ilanlarının kaldırılarak tekrardan çalışmaya başlatılması istendi.

6 Temmuz 2006 yılında yapılan meydan düzenlemesi ile Cumhuriyet Meydanın ilçenin yeni vizyonu haline geldiğini belirten o günün Edremit Belediye Başkanı Yunus Bozbey, "İlçemizin tam merkezi olan eski meydanımız ve çehresini değiştirerek Edremit`imize layık hale getirdik. Mevcut alan büyütüldü, Atatürk Anıtı boyanarak meydanın tam ortasına yeniden yerleştirildi. Yine meydanın sağına ve soluna konulacak “camlı ve misinalı su görüntülü ve ortaya yapılan fıskiye” ile çevre düzenlemeleri bitti. Kavşaktan dönmekte zorlanan büyük araçların geçişini kolaylaştırıp şehiriçi trafiğin rahatlamasını sağladık. Meydanın etrafındaki taksi durağı ve büfeleri kaldırarak yürüyüş yolu haline getirdiğimiz yollarımıza parke taşı döşedik" demişti.

‘Camlı ve Misinalı Su Görüntülü Cam Fıskiyelerin” siyasi nedenlerle kapatılarak reklam tabelası yapıldığı ama 46 adet Fıskiyeli Süs Havuzunun bazı bölümlerinin çalıştırılmaya başlaması Cumhuriyet Meydanın büyük ilgi görmesine neden olurken, meydanda fıskiyelerin verdiği görüntü zenginliği yanı sıra serinlik en çok çocukların ilgisini çekti.

Edremit Cumhuriyet Meydanında yeni bir düzenleme istemeyen Edremitliler Edremit halkının parası ile yapılan ‘Camlı ve Misinalı Su Görüntülü Cam Fıskiyelerin” reklam tabelası olmaktan çıkarılmasını ve tekrar eski haline getirilip çalıştırılmasını istediler. Enver DOLGUN



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı