Efsane geri döndü.

Efsane geri döndü.

Beter´in Köpeği Cuguli ile heykeli sevenlerinin yol arkadaşı oldu.

8 Mart 2015 Pazar günü Spor Toto 2´nci Lig Kırmızı Grup lideri Bandırmaspor´un 37 yaşındaki taraftarı Metin Çokgezenler, (BETER) takımının 1-1 kaldığı Gümüşhanespor maçın son dakikalarında kalp krizi geçirdi, kaldırıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Ulusal yayın yapan gazeteler böyle duyurdu Beter´in aramızdan ayrılığını. Bordo beyazlı ekibin hedefe kilitlenen şampiyonluk yolculuğunda adı "Futbol Şehidi." olarak geçmişti Metin Çokgezerler (BETER)in.

Beter´in Gümüşhana´den getirilen cenazesi gereken itimamla önce mahallesinde, ardından sürekli ikamet ettiği sevgi yolundaki BANK´ında yapılan saygı duruşu ardından Haydarçavuş camiinde kılınan cenaze namazı sonrası şehir mezarlığındaki ebedi istirahatgahına defnedilmesi yaşamındaki kesitler gibi bordo beyazlı kentte yine bir ilk´i yaşatmıştı.

Beter´in cenazesine katılanların sayısı otoritelerin saptamasına göre 15 bin dolayında idi.

Bu rakam Bandırma tarihinin şehit cenazelerinden sonra en kalabalık cenaze töreni idi.

Bandırma Belediyesi bu ilgiye kayıtsız kalmadı ve Beter ile köpeği Cugili´nin heyhekili sürekli ikamet ettiği sevgi yolundaki o BANK´a koydu.

BETER ismi ile adı öne çıkan yarı hırçın, yarı filazof sokak çocuğu Metin Çokgezenler´in köpeği Cugili ile heykeli bir o kadar önemli olan 10,5 Mayıs Dünya Bandırmalılar gününde yerini almasıydı.

Bugün Sevgi yolundaki bank´ta "10,5 Dünya Bandırmalılar günü"nde bordo-beyaz sevdalılarıyla birlikte olan BETER in heykeli eskiden olduğu gibi sevenleriyle fotoğraf karelerine poz vermeye devam ediyor.

/resimler/2017-5/10/2055274983171.jpg

   İşte BETER in ölmeden önce o BANK ta dostları ile zafer işareti.



Anahtar Kelimeler: Efsane geri döndü
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli