Efsane Baş Cazgır, Korona’ya yenildi.

Efsane Baş Cazgır, Korona’ya yenildi.

Ataspor’u çayır güreşlerinin mega-star’ı Pele Mehmet (74) vefat etti.

En son Güreşlerde "İyi dinleyin bak, bu Pele bu sene var belki seneye yok" diyerek helalliğini isteyen Ataspor’u yağlı pehlivan güreşlerinin Mega-Star’ı Cazgır Pele Mahmet Tura (74) yakalandığı amansız Korona’ya zamansız teslim oldu.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin önemli ismi 'Pele Mehmet' lakabıyla tanınan başcazgır Mehmet Tura (74), corona virüsü nedeniyle tedavi gördüğü Bursa'da hayatını kaybetti.

Yaşadığı rahatsızlıkların ardından coronavirüs testi pozitif çıkan Mehmet Tura, 10 gündür tedavi gördüğü İnegöl Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

4 çocuk babası ‘Pele Mehmet’in ölümü, sevenlerinin yanı sıra, spor camiasını yasa boğdu.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, “Acımız çok büyük. Büyük bir efsaneydi. Güreş camiamızın başı sağ olsun. Tarih Pele Mehmet’i unutmayacak” dedi.

FUTBOLCU PELE’YE BENZETİLİP, ‘PELE’ LAKABINI ALDI

Mehmet Tura, geçmiş yıllarda verdiği röportajında şunları söylemişti.

Oğlum cazgır Bülent Tura Ona da ‘Pele Bülent’ diyorlar. Benim namım da ‘Pele Mehmet’ bilindiği üzere. Bir de torunum var, o da cazgır ‘Pele Levent’. Ona da öğrettik mesleği. Dededen toruna cazgırlık devam ediyor. Oğlumla Kırkpınar’da birlikte cazgırlık yapıyoruz.

Gençliğimde futbol oynuyordum. O zamanlar Brezilyalı Pele vardı, çok meşhurdu. Ben de ince, uzun boylu ve esmerim. Futbol oynamamı Pele’ye benzettiler. Pele gibi oynuyor dediler. O gün bugündür ‘Pele’ diye lakabımız var."



Anahtar Kelimeler: Efsane Cazgır Korona’ yenildi.
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli