Efsane geri dönüyor

Efsane geri dönüyor

Erdek belediye eski başkanı Hamit Nural yarın sabah Ceza evi önünde dostlarıyla kucaklaşıyor.





Esaret bitti. Erdek Belediye eski Başkanı Hamit Nural tutuklu bulunduğu cezaevinden 7 Nisan Cumartesi yarın sabah saat 08.00 de tahliye oluyor.


Uzun yıllar Belediye meclisi üyeliği ardından Erdek`te Anap dönemini kapatıp 10 yıl DYP den Belediye başkanlığı yaparak kentin vizyonunu en üst noktaya taşıyan Hamit Nural`ın 10 ay 10 günlük hak mahrumiyeti sonrası yarın sabah özgürlüğüne kavuşması Erdek` te sevinçle karşılandı.

Yarın sabah Erdek ceza evi önünde karşılama töreni düzenleyip Kubanlar kesecek olan Erdek halkı, Ardından Mehtar marşı ile sahil gazinolarına gelinerek toplu kahvaltı yapılacak.


Hamit Nural Belediye başkanlığı sürecinde kentin vizyonunu arttırıcı önemli değişimler gerçekleştirdi.
Turizm ile özdeşen Palmiyeler Akdeniz`in turizm kentlerinden sonra Erdek sokaklarını süsledi.

Erdek iskelesine iki motor yanaşıyordu. Araçların inip binmesi problemdi. Dönemin DYP `li Bakanlarının kapısında yattı ve bugün Erdek belediyesine trilyonlar kazandıran İskeleyi ihtiyacı karşılayacak standart`a kavuşturdu.

Bandırma Erdek karayolu 21 km idi, Mevcut virajlardan kaynaklanan kazalar yıllarca sayısız can kaybına neden oldu. Yol projesini CHP-DYP koolisyonu sürecinde programa aldırdı, Temel atma törenine ise dönemin DYP` li İçişleri bakanı Mehmet Gazioğlu`nu davet etti.
CHP açılışın Bayındırlık ve iskan bakanı Onur Kumbaracışı tarafından yapılması gerektiği üzerinde durdu ve bu çelişki dönemin Karayolları genel müdürünün açığa alınmasına neden oldu.

Türkiye`nin ilk Turizm kenti Erdek`te Tatil olgusunu yeniden tesis etme noktasında sürdürdüğü çaba olumlu sonuç verdi.
Mayıs ayı ile Eylül`de Erdek`e Rusya dan Turist gelmeye başlamıştı.



Hamit Nural`ın 10 yıllık Belediye başkanlığı döneminde Mega projelerden birisi kuşkusuz Erdek içme suyu projesi oldu.

Dağın arka yakasından Erdek`e akıtılan su o dönem insanlara Ferhat ile Şirin`i anımsattı. Tek yönlü dağ yolunda açılışı görmek üzere yola çıkan Erdekliler tarihi ana şahit olabilmek adına yaşadıkları sıkıntı görülmeye değerdi.
O gün çok zor şartlarda Erdek`e akıtılan su bugün herkesin çeşmesinden bolca aktığı için sıkıntılı Karbela günleri çabuk unutuldu.
Öyleki 100 yıl daha Su konusu kimsenin aklına dahi gelmez. O nedenle yönettiği 15 bin nüfuslu kentine 250 bin nüfusa hitap edecek bir su projesini hayaya geçiren Hamit Nural tüm bu çabalarının karşılığını 10 ay 10 gün ceza yatarak mükafatınıda almış oldu.
Bandırma Manşet olarak bölgenin 30 yıllık makuz tarihine şahit olan kimliklerimiz, Kimin ne zaman nerede ne yaptığı noktasında yeterince bilgi ve birikime sahiptir.
İnsanlar unutsa da tarih unutmaz. Gün gelir kişiler de göçer ama yaşama katılan hizmetler hiç unutulmaz, Unutanlar veya bu hizmetleri unutturma noktasında çaba sarf edenler gün gelir tarihin tozlu rafları arasında silinir giderler.
O nedenle bu noktada söylenecek tek söz vardır, O da ``Kabristanlar kendisini vazgeçilmez sanan, ancak çok çabuk unutulmuş mezar taşları ile doludur.`` hatırlatır herkesin kendi aynasında saçını taramasını temenni ederiz.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı