Efsane kramponlar

Efsane kramponlar

Bandırma'nın spor geçmişine damgasını vuran efsane kramponlar…

Amaç, futbolda eski değerleri unutmamak, unutturmamak?

Amaç, Bandırma futboluna emeği geçmiş değerli isimleri anmak ve isimlerini Bandırma futbolunun altın sayfalarına yazmak?

Hepsi yetenekli, hepsi birbirinden değerli?  Bu çalışmam, 30-35 yıllık bir araştırmanın, röportajların, karşılaştırmaların, sabırla dinlediğim spor anılarının bir ürünü?

Takdir eden de olacak? gönül koyan da? hatta kasıt olmaksızın gözden kaçırdıklarım da ? Örneğin bir gol kralı Özer Umdu´yu, Bandırmaspor´da oynamadığı için kalitesini benimsediğim halde listeye alamamanın üzüntüsünü yaşadığım gibi?

Bu seçim sadece ve sadece benim yorumum? Babamın kulüp yöneticiliğinden gelmesi, az buçuk ta olsa kramponlarla tanışmam, seçtiğim Edebiyat öğretmenliğinin üslubuma yaptığı katkı? Hepsi ama hepsi beni böyle bir tatlı uğraşın içine itiverdi.

Şimdiden unuttuğum, gözden kaçırdığım, ıskaladığım, değerli büyüklerim, ağabeylerim ve kardeşlerim varsa ?´Peşin Özür´´ hakkımı kullanmak istiyorum? Belki de bazı isimlerde azda olsa duygusal olarak hareket etmiş olabilirim?

Ama bir Tavukçu Ahmet, bir Kaz Alaattin, bir Davut Osman, bir Kikirik Cavit, bir frikikçi Soner, bir sarı fırtına Halilibrahim için kimseden soru alacağımı zannetmiyorum? Söyleşilerimde bu tür kaliteli isimler taraflı tarafsız herkes tarafından zaten alkışlanıyordu?

Bu anlamlı çalışmada benden desteğini esirgemeyen gazeteci arkadaşım Zeki Karadeniz´e içten teşekkürlerimi sunarken aramızdan ayrılmış futbolcu büyüklerime Allahtan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı uzun ömürler dilerim.

Her şey gönlünüzce olsun sevgili sporseverler?

                                                   Zeyyat SAYGIN

                                           Bandırma Manşet Spor Editörü

/resimler/2017-7/18/1853090863585.jpg



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı