Ege Rallisi`ne büyük ilgi...

Ege Rallisi`ne büyük ilgi...

Ege Otomobil Sporları Kulübü EOSK tarafından 2012 sezonunun ilk rallisi 7-8 Nisan tarihleri arasında İzmir'de organize ediliyor.






Ege Otomobil Sporları Kulübü
EOSK tarafından 2012 sezonunun ilk rallisi 7-8 Nisan tarihleri arasında İzmir'de organize ediliyor. Büyük bir heyecana sahne olması beklenen Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk yarışı 7 Nisan Cumartesi günü 14:30'da Forum Bornova'dan start alacak. Ekipler aynı gün Bademler, Efemçukuru ve Çatalca etaplarını geçecek ve Pazar gününü beklemek için İnciraltı'ndaki servis alanına dönecekler.


Pazar sabah 09:00 itibari ile etaplara yönelecek olan yarışçıları zorlu iki loop ve sekiz etap bekleyecek. Yarış sonunda 138 Km'si özel etap olmak üzere ekipler toplamda 408 Km yol alacaklar. Ege Rallisi'nin kendine has asfalt etaplarında yarışacak ekiplerden yarışı tamamlayanlar saat 17:00'de finiş podyumunda olacaklar.

Bu yıl 22`incisi yapılacak Ege Rallisi tarihinde en büyük rekabetin yaşanacağı bir yarış olacak. Toplamda 8 adet S2000 otomobilin direksiyonunda en deneyimli pilotlar podyumun en üst basamakları için
ter dökecek.


Yüce Auto Skoda`yı Ege Rallisi`nde, 3 kez Avrupa Ralli Şampiyonu olan ve dünyada çok önemli bir yeri olan Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi, ve bu sene motorsporlarında 20. yılını kutlayan Türkiye'nin en hızlı ve istikrarlı pilotlarından Burak Çukurova-Ünal Tezel temsil edecek. Pegasus Racing Takımında yer alan her iki pilotta Fabia S2000 ile Ege Rallisi`nin zorlu etaplarında podyum için mücadele edecek.

Takımın diğer iddialı bir pilotu Fatih Kara Fiat Grande Punto S2000 Evo 4 ile Ege Rallisinde ilk üç için start alacak. Bu sezon ilk kez S1600 direksiyonuna geçen genç kadın pilot Simin Bıçakçıoğlu, Pegasus Racing'in Ege Rallisi`nde Gençler ve Bayanlar kupalarını kazanmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz sene uzun bir aradan sonra Türkiye Ralli Şampiyonası'nın son ayağı Hitit Rallisi'ndeki performansıyla elinin soğumadığını kanıtlayan Volkan Işık, bu yılki  Team 47 Motorsports takımı adına Ege Rallisi`nde Skoda Fabia S2000 Evo3 ile start alacak.

Ege Rallisi`nde  Fiat Punto S1600 ile yarışacak Pegasus Racing'den Ünal Şenbahar-Emir Şahin ikilisi  İkiçeker Kupasının en büyük adayı.

Ünal Şenbahar, geçtiğimiz sezon ilk kez verilen ve Fatih Kara'nın kazandığı Türkiye Ralli İkiçeker Şampiyonluğu ünvanını 2012 sezonunda da kazanma parolası ile Ege`de start alacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası'nın ilk ayağı olan Ege Rallisi'nde Ulusal Ralli Şampiyonası'nın yanı sıra Historic Ralli Şampiyonası ve Mahalli Ralli Şampiyonası da koşulacak.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı