Eğitim Sen´den Öğretmenler günü

Eğitim Sen´den Öğretmenler günü

Eğitim Sen tarafından hazırlanan 5 ekim Öğretmenler günü kutlandı.

Devrimci Eğitimcilerin asıl öğretmenler günü olarak kutlanan 5 Ekim önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda Eğitim Sen´in hazırladığı programla kutlandı.

Belediye Nikah salonundaki programa başta Eğitim Sen üyesi öğretmenler olmak üzere, bazı STK lar ve belediye Başkanaı Dursun Mirza hazır bulundu.

Eğitim Sen sözcüsü Mustafa  Kocataş yaptığı açıklamada birçok meslekte, mesleği ile birlikte siyaset yapılırken Öğretmenlerin emekli olmadan siyaset yapmalarına olanak tanınmadığını, bu davranışın bir hak ihlali olarak öğretmenlerin önünün tıkandığını söyledi.

Program akışında söz alan belediye Başkanı Dursun Mirza´da siyaset arenasında erken rol almanın avantajlarına değinerek ilçe başkanlığı döneminde bu sıkıntıların aşılması nokatsında çaba gösterdiğini, bugünaktif siyaset yapan birçok tanınmış ismin politikada yer almasına olanak tanıdığını söyledi.

Siyaset arenasını kurtlar sofrası olarak tanımlayan Mirza, örgütlü toplulukların seçilmiş ve hizmeti olan siyasetçilere sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Nikah salonundaki kutlama daha sonra müzik ve eğlence şeklinde devam etti.



Anahtar Kelimeler: Eğitim Öğretmenler günü
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı