Eğitim-Sen'den İdris Erdoğdu açıklaması

Eğitim-Sen

Eğitim-Sen, "Adaletin en kısa zamanda yerini bulmasını ve Üyemizin eski görev yerine iadesini bekliyoruz."

BASINA ve KAMUOYUNA

Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi işyeri temsilcimiz İdris ERDOĞDU hakkında usulsüzce verilen kınama cezası ve sürgün niteliğindeki yer değiştirme kararına ilişkin açıklamamızdır.

2014 yılından beri çalıştığı kurumunda gerek iş arkadaşları ile gerekse kurumdan hizmet alan vatandaşlarla uyum içinde çalışan üyemiz; idarenin kurum içindeki keyfi davranışlarına karşı her zaman yasal çerçevede itirazlarını dile getirmiş bu durum idarecileri rahatsız etmiştir. Üyemiz iş barışının bozulmaması için kurum içinde çeşitli dönemlerde yaşan olumsuzlukları bertaraf etmek için olumlu çaba içinde olmuştur. Buna ilişkin kayıtlar Bandırma Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bulunmaktadır. Hizmetin gereği olan bu kayıtları açıklamıyoruz ancak merak eden basın mensupları olayı araştırabilir.

22/06/2020 tarihinde Rehberlik Araştırma Merkezinde yapılan toplantıda; üyemiz İdris ERDOĞDU’ya  tüm çalışanların gözü önünde Kurum Müdür Yardımcısı Sertan ERDEMLİ  tarafından  fiili saldırıda bulunulmuştu. Üyemizin şikâyeti üzerine soruşturma başlatıldı. Olayın ciddiyeti ve kurumdaki ilişkilere vereceği zarar bilinmesine rağmen idare gereken hızda hareket etmeyerek incelemeyi Ekim ayında ancak başlattı. Soruşturmayı yapan müfettişler tanıkların açık beyanlarına rağmen üyemizi suçlu bularak hem idari ceza, hem de idari tedbir; yani görev yeri değişikliği talep etmişlerdir. Son olarak İş yeri temsilcimiz İdris ERDOĞDU açıkça suçsuz olmasına ve Bandırma İlçesinde alanında ihtiyaç olmasına rağmen ikinci defa cezalandırılarak Manyas İlçesine sürülmüştür. Müdür Yardımcısı Sertan ERDEMLİ ise fiili olarak saldıran taraf olmasına rağmen ödüllendirilmiş. Aynı görevine devam etmektedir.

Sendika olarak bu süreçte usulsüzlükleri idareyle paylaşarak düzeltilmesi için mücadele ettik.  10/02/2021 tarihi itibariyle müfettişlerin haksız olarak verdiği kınama cezası; itirazımız sonucu, İl Disiplin Kurulunca iptal edildi. Bu aşamaya kadar kamuoyunu yanlış bilgilendirmemek adına sessiz kaldık. Aldığımız iptal kararı ile bir defa daha kanıtladık ki iş yerlerinde idarecilerin keyfi tutumlarına karşı duran üyelerimiz uydurma gerekçelerle huzursuz edilmekte; iş barışı liyakatsiz idareciler tarafından bozulmaktadır.

Üyemizin en kısa zamanda eski görev yerine iade edilmesi için Balıkesir İdare Mahkemesine dava açtık. Hukukun temeli adalettir. Adaletin en kısa zamanda yerini bulmasını ve Üyemizin eski görev yerine iadesini bekliyoruz. Saygılarımızla

                       Erdal DOĞRU

     EĞİTİM SEN Bandırma Baş Temsilcisi



Anahtar Kelimeler: Eğitim-' İdris Erdoğdu açıklaması
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli